o.l.a32
20.11.12, 14:14
Witam, byłam u lekarza z moją 3-letnia córeczką gdyż miała na łokciu swędzące suche drobne krostki. Lekarz dermatolog podejrzewa łuszczycę i przepisał nam maść. Po jakimś czasie zmiany pojawiły się również na kolanach i nieliczne krostki na nogach, rękach, pleckach i twarzy. Krostki te pojawiają się i znikają ale na łokciach i kolanach są cały czas, mniej lub bardziej nasilone. Po kontroli przepisał nam jeszcze maść sterydową - podobno najłagodniejszą. Mieszałam te maści, smarowałam i prawie jej zeszło ale jak przerwałam smarowanie sterydem to wszystko znów wylazło. Nie chciałam używać sterydu wiec kupiłam jeszcze taki krem mocznikowy, którym smaruje ją 2 razy dziennie i póki co nie jest najgorzej bo zmiany są małe i się nie powiększają ale ciągle swędzą i drażnią córeczkę.
Tak naprawdę nie wiem sama czy to łuszczyca choć wszystko na to wskazuje, czy może jakaś alergia bo lekarz tego tez nie wykluczył bo u małych dzieci może ona wyglądać rożnie. Czy ktoś z Was leczy dziecko na łuszczycę jeśli tak to czym i może ktoś ma jakieś własne sposoby żeby ulżyć dziecku w tej okropnej chorobie.