Dodaj do ulubionych

od czego zaczac ???

08.01.13, 11:17
Moj synek 5,5 roku,z wielka nadruchliwoscia.Nie wiem gdzie najpierw się udac,od czego zaczac.NAJPIERW Poradnia PP ? NEUROLOG ?jak na razie umowiłam sie prywatnie na SI.w Poradni nie maja.Sa jakies ośrodki eczesnego wspomagania rozwoju czy szkola specjalnagdzie maja si i biofeedback ale to chyba trzeba miec najpierw opinie z Poradni ???
Obserwuj wątek
    • jola66 Re: od czego zaczac ??? 10.01.13, 12:09
      Zajrzyj tu:
      forum.adhd.org.pl/
    • sylwia.szaszka Re: od czego zaczac ??? 06.02.13, 19:03
      Witam.pierwszy krok to pp. Moj synek ma 7 lat i ma adhd, bardzo ciezko jest zdobyc opinie a potem orzeczenie do szkoły wiec spiesz sie bo bedzie coraz ciezej. Ja kożystam prywatnie z si i z psychologa bo poradnia zlekceważyła mnie i moje dziecko. Do uzyskania opinii potrzebne jest kilka wizyt u psychologa.Mozna nawet chodzc prywatnie ale jesli bedziesz chciała starać się np. o nauczyciela wspomagajacego w szkole lub indywidualne nauczanie to juz wiecej załatwiania. Zajeci z is bardzo pomagaja ale trzeba chodzić przynajmniej raz w tyg. i te cwiczenia ktore jestescie w stanie wykonywać w domu. Pozdrawiam
      • moni.2.5.7 Re: od czego zaczac ??? 28.05.13, 14:19
        Serdeczne dzięki. Zapiszę go prywatnie,bo zależy mi na czasie. Do 15-ego sierpnia muszę mieć to orzeczenie, ale nie wiem czy go uzyskam. Od tego zależy czy zostanie utworzona klasa integracyjna.
    • moni.2.5.7 Re: od czego zaczac ??? ADHD 28.05.13, 13:59
      Mam ten sam problem ze swoim pięcioletnim synkiem i też nie wiem od czego zacząć. Zapisałam go do psychologa, ale tam powiedziano mi, ze nie dostanie orzeczenia o niepełnosprawności a to jest potrzebne, bo od września idzie do zerówki. Dyrektor szkoły powiedział, że musi być conajmniej jedno dziecko z orzeczeniem aby mógł utworzyć klasę integracyjną. Nie wiem jakie kroki podjąć i w ogóle co dalej. Może masz już nowsze informacje???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka