Dodaj do ulubionych

Seks w polskich operach mydlanych

IP: *.toya.net.pl 17.09.10, 20:26
Już dawno chciałam o to zagadnąć. Sorry, jeśli taki wątek już był, nie widziałam. Chodzi mi o to, czemu sceny erotyczne w polskich serialach są takie drewniane. Oczywiście nie oglądam wszystkich, ale w tych "sztandarowych" kobiety i dziewczyny, także te całkiem młode (np. Olka, Beata, Agnieszka w Klanie) zwykle na aluzje swoich facetów reagują podobnie: uchylają się, uciekają, co ty robisz, przestań, daj spokój, ktoś przyjdzie, dzieci zobaczą, jest za późno/za wcześnie, trzeba sprzątać/robić obiad. W Klanie to chyba tylko Donata nie wstydzi się, że ma libido. Ja wiem, oczywiście, że to są seriale rodzinne, popołudniowe itd., ale nie oczekuję pieprznych scen łóżkowych, tylko minimum realizmu. No i ta gra aktorska. Przypomnijcie sobie wszystkie sceny Beaty z Jackiem czy Agnieszki ze swoimi (licznymi) facetami. Jakieś sztywne uściski i pocałunki, zero wiarygodności. Czyżby nie dało się zagrać namiętności?
Obserwuj wątek
    • jaszczur.ka_87 Re: Seks w polskich operach mydlanych 18.09.10, 15:58
      To chyba raczej pytanie do reżyserów i scenarzystów ;) Sądzę, że jakby aktorzy mogli, to by zagrali jak trzeba. Klan to chyba zły przykład, od dawna mówi się na ten serial "krzyżonowela", więc nie spodziewajmy się niczego. W Plebanii raczej tez nic nie pokażą, a reszta seriali, z tego co zauważyłam, pokazuje to w miarę realistycznie.
    • lilith76 Re: Seks w polskich operach mydlanych 18.09.10, 16:35
      Wydaje mi się, że generalnie sceny erotyczne we wszystkich serialach są drewniane. Ten gatunek nie komponuje się dobrze z seksem.
    • garhmal Re: Seks w polskich operach mydlanych 21.09.10, 18:07
      No ale przecież w prawdziwym świecie jest sporo kobiet o niezbyt dużym libido więc pod tym względem scenarzyści wcale nie odbiegli od rzeczywistości.

Natomiast to, że aktorzy nie potrafią zbyt dobrze zagrać namiętności to wina ich niezbyt dobrego warsztatu. Najśmieszniejsze jest to, że najlepszą chemię w związku czuć w małżeństwie doktora Lubicza a przecież prywatnie aktorzy się bardzo nie lubią. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka