0xena
09.01.13, 19:57
Jestem ciekawa jakie macie doswiadczenia ze stosowaniem leków na alergie dla waszych dzieci. Chodzi mi o to co podajecie oraz przez jaki czas, czy tydzień, miesiąc czy dłużej macie zalecone podawanie takich leków. Mój syn 4,5 l miał juz przepisywane te, których nazwy podałam w temacie oraz clemastinum. Ten ostatni miałam stosować tydzień, inne po ok miesiącu. Ostatnio po długim chorowaniu, zakonczonym antybiotykiem po którym i tak katar pozostał dawałam synkowi xyzal i żeby nie zapeszac na razie spokój od kataru. Wiosna podawałam aerius i też byłam zadowolona bo bardzo długi katar i kaszel ustąpi. Wiosną jak i teraz dodatkowo do nosa stosowałam krople flixonase.
Dosyć skuteczne w jego przypadku jest też clemastinum, ale słyszałm, że jest to lek starej generacji i lepiej go nie stosować.
Teraz konczy mi się xyzal, który podawałam przez 3 tygodnie i zastanawiam się, czy powinnam zrobić synkowi przerwę od leków alergicznych i czekać do kolejnej choroby, czy tez kontynuować xyzal a może jest coś od niego lepsze?
Nie wiem też jak długo mozna stosować krople flixonase, bo w czerwcu miałam stosowac je przez miesiąc, a ostatnio słyszałam, że można podawać dziecku max. przez tydzień.