magda1104 23.07.04, 15:57 cześć Moja córeczka ma na głowce z tyłu taki miękki guzek, w kolorze skórki, srednica ok 5mm. Nie jest bolesny. co to jest? będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evex Re: Miękki guzek na głowce 23.07.04, 16:03 Cześć, ja odkryłam taki w zeszłym tygodniu u mojego synka, pod palcem się przesuwa ten guzek. Byłam u pediatry i powiedział, że przypuszcza, ze to jest węzeł chłonny potyliczny, dała skierowanie do chirurga na konsultacje, potwierdził to, kazał obserwować, czy to się nie zmienia. Najgorsze, ze nikt nie jest w stanie powiedzieć, dlaczego to się pojawiło, mówili, że Kuba mógł być przeziebiony i to przez to, ale on jest i był zdrowy. Mam nadzieję, że się nie mylą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monkastonka Re: Miękki guzek na głowce 26.07.04, 13:22 Mój synek też ma taki guzek byłam u lekarza /b dobry/ i stwierdził że to sa wezły chłonne i muszą one być mogą być lekko powiększone w przypadku infekcji ale to ich miejsce właściwe. Mam nadzieję że to cię uspokoiło Pozdrawiam Monika I Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś