elunia1 24.07.04, 22:05 Mojemu synkowi od urodzenia pojawia sie ciagle,mimo przemywania przegotowana wodą lub rumiankiem,żółta wydzielina w jednym oczku.Jak to zlikwidować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evex Re: ropiejące oczko 24.07.04, 22:30 Mój synek też od urodzenia zmagał się z ropiejącym prawym oczkiem, przemywałam wodą przegotowaną, rumiankiem ,solą fizjologiczną i naparem ze świetlika. Nic nie pomogło, poszłam do okulisty, przepisał parę kropli i masaże oczka, ale też na nic. W końcu skończyło się na płukaniu kanalika łzowego, za drugim razem skutecznie, pierwszy pomógł jedynie troszkę. Od zabiegu minęły prawie 3 tyg. i odpukać jak narazie jest ok. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sizi1 Re: ropiejące oczko 26.07.04, 14:45 U nas było tak samo...ropa (raz mniej lub wiecej) pierwszy zabieg nic nie dał albo dał tylko tyle, że zmiana lekarza i lekarstw spowodowała całowite odblokowanie. Misia ma teraz 2 lata ale zawsze przed katarem pojawia sie na oku trochę ropy i łzawieje (wtedy już wiem ze COS bedzie). Proponuje wizyte u okulisty... Odpowiedz Link Zgłoś