Dodaj do ulubionych

Krzyk 1.5 miesiecznego synka

12.08.13, 23:07
Dziewczyny, moj synek - od jakis 3 tygodni budzi sie z ogromnym wrzaskiem krzykiem. Do tego bardzo, bardzo czesto placze. A raczej krzyczy.
Wiem, ze czasem jest to zwiazane z kolkami, ale...
No wlasnie ten krzykmprzy budzeniu sie.
Nawet nie otworzy jeszcze oczu a jz krzyczy.
Dodam, ze od jakiegos czasu towarzysza mu bardzo wysokie swidrujace w uszach frekwencje.
Ja powoli odchodze od zmysliw. Nie mam juz pomyslow jak mu pomoc. Jakis czas temu doktor polecil nam pomoc mu w oddawaniu kalu masujac mu ujscie odbytu termometrem.
Rzeczywiscie pomaga to w oddaniu kalu i bakow. Po oddaniu bakow i kalu sie uspokaja.
Ale np. Karmie go piersia- i nagle sie zwija z bolu, po czym puszcza baka i zaczyna przerazliwie krzyczec. Wiec ja sie zaczynam bac, czy mu czasem tym masowaniem nie robimy krzywdy.

I zaczynam sie martwic czy ten krzyk nie jest na tle neurologicznym.

Macie jakes sugestie dotyczace na co go zbadac?? Gdzie szukac pomocy???

Zdesperowana mama sad
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: Krzyk 1.5 miesiecznego synka 13.08.13, 11:22
      Wygląda na kolkę.
      Mój syn tak miał - zaczęło się, jak skończył 2 tygodnie, skończyło, gdy miał trzy miesiące. To był najgorszy koszmar - kilka godzin dziennie przejmującego ryku niemowlęcia. To było 17 lat temu, jedyne, co nam zalecano to była ciepła pieluszka na brzuszek - nie pomagało. Z perspektywy czasu podejrzewam, że to był pierszy objaw alergii - karmiłam piersią, a potem młody miał straszliwą alergię na wszystko - nawet na mleko, gluten i ziemniaki.
    • aaaniula Re: Krzyk 1.5 miesiecznego synka 13.08.13, 13:10
      Podajesz coś na te bąki? U nas najlepszy był jednak sab simplex. Ja bym przy tyłku nie majstrowała. Masuj małemu brzuch, możesz robić ciepłe okłady. I zapewnić dziecku spokój, dużo czułości. Krzyczy przez sen bo zaczyna go boleć brzuch.
    • easyblue Re: Krzyk 1.5 miesiecznego synka 14.08.13, 19:41
      Kolka - jak jeden preparat nie pomaga, szukasz dalej, aż do skutku.
      Te środki są na ogół całkowicie bezpieczne (nie znam nowoiści na rynku) i można podawać w wysokich dawkach bez ryzyka przedawkowania. Nie czekaj, tylko podaj dziecku.
    • mruwa9 Re: Krzyk 1.5 miesiecznego synka 15.08.13, 00:31
      Gdzie szukac pomocy?
      U partnera. Dzielac sie opieka nad dzieckiem ( zwlaszcza w kwestii noszenia i uspokajania dziecka). Kupic chuste, nosic dziecko, duzo piersi i czas. Pomoze. Jak zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka