Dodaj do ulubionych

Adenotomia

08.09.13, 11:48
Mam problem, w poniedziałek moja córka przeszła zabieg usunięcia trzeciego i podcięcia dwóch migdałów, wraz z drenażem obustronnym uszu. Dostała Zinnat, dzis ostatnia dawka. Wracała do siebie, aż tu wczoraj wieczorem dostała gorączki (38, 6), po nurofenie spadła, ale dziś znowu usrosła do 38, 3. Bardzo mnie to niepokoi, nie wiem czy wiązać to z zabiegiem, czy to cos innego. Dość, że dziś niedziela, więc nie wiem czy jechać na dyżur w tłum i bakterie czy poczekać do jutra (jutro planowana kontrola pooperacyjna)? MOże ktoś miał takie doświadczenia? Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • aurinko5 Re: Adenotomia 08.09.13, 14:55
      Jeżeli poza temp. nic jej nie dolega, nie ma krwawienia, uszy nie dokuczają to zaczekaj spokojnie do jutra . Nie ma sensu, żebyś dwa razy dziecko ciągała do szpitala.
    • busia177 Re: Adenotomia 08.09.13, 14:59
      Witam, ja bym nie czekała i jechała na dyżur.
      Możliwe, że to infekcja wirusowa, którą "po drodze" złapała córka i zinnat na to ustrojstwo nie zadziała.
      Z drugiej strony, to dopiero 5/6 doba po zabiegu. Córka przeszła nie tylko adenotomię, ale i podcięcie bocznych migdałów. No i ten drenaż.
      W przypadku mojej córki, przy wypisie ze szpitala kazali nam się pojawić, gdyby w najbliższym okresie pojawiły się niepokojące objawy, w tym gorączka.
      Trzymam kciuki, by gorączka nie była związana z zabiegiem.
      • ja243 Re: Adenotomia 08.09.13, 18:34
        Mam właśnie takie różne obawy, ale zabieg miała robiony w Medincusie w Kajetanach, a tam w niedzielę zamknięte. Więc w grę wchodzi dyżur pediatryczny w szpitalu dziecięcym, stąd obawiam się tam wizyty. Mam nadzieję, że to od czegoś innego i damy jakoś radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka