8anabella
27.09.13, 17:01
Doradźcie, sama nie wiem co robić, byłam dziś rano u lekarza z moją małą (prawie 7 miesięcy) bo dwa dni miała gorączkę (śr i czw) po 38-38,2 stopni, która spadała po podaniu paracetamolu i wracała (czasami po 6 godz, czasami po 12), możliwe że to od ząbkowania, wyrzyna się ząbek bo widać go już pod dziąsełkiem, a że dla mnie to długo jak na ząbka to poszłam sprawdzić czy osłuchowo jest ok, jak się okazało wszystko jest ok, ale przy pierwszym tak nie miała, co dziwne jak na razie gorączki nie ma. Lekarz dał nam receptę na bactrim (ma go brać gdyby nie wystąpiła wysypka sugerująca 3-dniówkę) oraz skier. na badanie moczu. No i teraz nie wiem co robić bo coraz bardziej jestem przekonana że to może jednak od tego ząbka? wczoraj nie mogła usnąć, a jak już usnęła to wybudzała się po każdej zmianie pozycji z płaczem (zaraz usypiała), ślini się, mlaska i rusza języczkiem po dziąśle, no i mam dylemat, podawać jej ten lek jak nie będzie wysypki? co byście zrobiły? czy wasze pociechy tez miały taką gorączkę przy ząbku?