maczek1 18.08.04, 12:45 Czy ktoś słyszał o łojotoku niemowlęcym? Jak się objawia? Czy jest uleczalny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_juli Re: łojotok niemowlęcy 18.08.04, 23:33 przypuszczam, ze chodzi o ciemieniuche, tak? adaZ Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: łojotok niemowlęcy 19.08.04, 08:09 Chodzi Ci o trądzik niemowlęcy czy łojotokowe zapalenie skóry? Pierwsze przechodzi samo, drugie leczy się maścią z antybiotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: łojotok niemowlęcy 19.08.04, 13:55 chodzi mi o łojotokowe zapalenie skóry. Jak wygląda? Miałyście z tym do czynienia u swoich dzieci. Pytam, ponieważ mam dwie sprzeczne opinie dwóch lekarzy co do schorzenia mojego dziecka. Jeden twierdzi, że ma skazę białkową, drugi- łojotokowe zapalenie skóry... chciałam zapytać doświadczone mamy, które miały do czynienia z tym łojotokiem, jak wyglądają objawy u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: łojotok niemowlęcy 19.08.04, 17:11 Moja miała bardzo szorstkie, czerwone policzki i całe brwi w łuskach przypominających ciemieniuchę, właściwie to skorupa była. Byłam pewna, że to skaza, ale na wszelki wypadek przeszłam się do dermatologa. Stwierdzono łojotokowe zapalenie skóry i przeszło po 5 dniach smarowania antybiotykiem na zmianę z maścią przeciwgrzybiczą. Odpowiedz Link Zgłoś