katarzynamroz 14.09.04, 21:40 czy infacol pomaga na wzdęcia?? Mój maluch często w nocy pręży się i płacze, ma twardy brzuszek (kupki są normalne). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lol21ndm Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 09:04 katarzynamroz napisała: > czy infacol pomaga na wzdęcia?? Mój maluch często w nocy pręży się i płacze, > ma twardy brzuszek (kupki są normalne). Stosowalam. Ale jesli pomagal, to napewno nie w 100%. Czasem wydawalo sie, ze jest lepiej, ale tak naprawde, to czas kolki trzeba przeczekac (moj mial od pierwszego tygodnia zycia, do pierwszego tygodnia w trzecim miesiacu - czyli rowne 3 miesiace). Wiem, ze to trudny czas, ale to przemija. Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 12:39 Witam.Stosowałam Infacol przez pewien czas, ale mojemu synkowi przy wzdęciach bardziej pomagała herbatka HiPP-Ułatwiająca trawienie(można podawać od 1 mięsiąca,jest to mieszanka koperku, rumianku i anyżu)ułatwia odejście gazów i znosi ból wywołany wzdęciem.Polecam też herbatkę Plantex do kupienia w aptekach ok.1zł.za saszetkę ma podobne działanie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
197575a Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 13:23 Stosowałam , ale nie pomógł i w rezultacie przestałam stosować. Kupiłam wodę koperkową w aptece, kosztuje u mnie w mieście ok. 15 zł.(Gripe Water) i pomogła, miałam również herbatki koperkowe. Łagodziły ból. Odpowiedz Link Zgłoś
fidonga Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 22:18 Moja mała Basia (dziś ma 5 msc.) ma ciągle problemy z brzuszkiem i w związku z tym wypróbowałyśmy chyba już wszystko. Infacol jest całkiem niezły (choć wydaje mi się, że na efekty trzeba długo czekać), ale zdecydowanie polecam Gripe Water - u Basi działa niemal natychmiastowo. Za to infacol ma jeden bardzo ważny plus - nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jeżeli przyczyną bólu brzuszka są tylko gazy to napewno pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mkostki Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 23:43 U mojego Antosia, który kolki miewa sporadycznie, Infacol pomaga i to dość szybko. Przy łągodnej kolce podaje doraźnie - gdy jest ból. gdy objawy są ostrzejsze - wg instrukcji - przed każdym karmieniem. Ale mam wrażenie, że te Antosiowe kolki są z tych łagodniejszej próby... Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
baumgarcik Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 19.10.04, 18:38 powiedzcie mi jak podajecie ten infacol??? bo mój kacperek jeszcze bardziej płacze jak poczuje ten okropny smak,i serce mi się kraje jak mam mu podac... Odpowiedz Link Zgłoś