Dodaj do ulubionych

Infacol - czy ktoś stosował???

14.09.04, 21:40
czy infacol pomaga na wzdęcia?? Mój maluch często w nocy pręży się i płacze,
ma twardy brzuszek (kupki są normalne).
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 09:04
      katarzynamroz napisała:

> czy infacol pomaga na wzdęcia?? Mój maluch często w nocy pręży się i płacze,
      > ma twardy brzuszek (kupki są normalne).

Stosowalam. Ale jesli pomagal, to napewno nie w 100%. Czasem wydawalo sie, ze
      jest lepiej, ale tak naprawde, to czas kolki trzeba przeczekac (moj mial od
      pierwszego tygodnia zycia, do pierwszego tygodnia w trzecim miesiacu - czyli
      rowne 3 miesiace). Wiem, ze to trudny czas, ale to przemija. smile
    • anet78 Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 12:39
      Witam.Stosowałam Infacol przez pewien czas, ale mojemu synkowi przy wzdęciach
      bardziej pomagała herbatka HiPP-Ułatwiająca trawienie(można podawać od 1
      mięsiąca,jest to mieszanka koperku, rumianku i anyżu)ułatwia odejście gazów i
      znosi ból wywołany wzdęciem.Polecam też herbatkę Plantex do kupienia w aptekach
      ok.1zł.za saszetkę ma podobne działanie.Pozdrawiam.
    • 197575a Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 13:23
      Stosowałam , ale nie pomógł i w rezultacie przestałam stosować. Kupiłam wodę
      koperkową w aptece, kosztuje u mnie w mieście ok. 15 zł.(Gripe Water) i
      pomogła, miałam również herbatki koperkowe. Łagodziły ból.
    • fidonga Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 22:18
      Moja mała Basia (dziś ma 5 msc.) ma ciągle problemy z brzuszkiem i w związku z
      tym wypróbowałyśmy chyba już wszystko. Infacol jest całkiem niezły (choć wydaje
      mi się, że na efekty trzeba długo czekać), ale zdecydowanie polecam Gripe
      Water - u Basi działa niemal natychmiastowo. Za to infacol ma jeden bardzo
      ważny plus - nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jeżeli przyczyną bólu
      brzuszka są tylko gazy to napewno pomoże.
      Pozdrawiam
      • mkostki Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 15.09.04, 23:43
        U mojego Antosia, który kolki miewa sporadycznie, Infacol pomaga i to dość
        szybko. Przy łągodnej kolce podaje doraźnie - gdy jest ból. gdy objawy są
        ostrzejsze - wg instrukcji - przed każdym karmieniem. Ale mam wrażenie, że te
        Antosiowe kolki są z tych łagodniejszej próby...
        Pozdrawiam
        Magda
        • baumgarcik Re: Infacol - czy ktoś stosował??? 19.10.04, 18:38
          powiedzcie mi jak podajecie ten infacol??? bo mój kacperek jeszcze bardziej
          płacze jak poczuje ten okropny smak,i serce mi się kraje jak mam mu podac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka