mama5611 03.10.04, 13:16 witam prosze o pomoc kogos kto sie orientuje w tym temacie.Odebralismy wyniki moczu i dziecko ma krwinki czerwone swieze 0-1 wpw i krwinki czerwone wylugowane 0-2 wpw.Nie mam pojecia jaki sa normy POMOZCIE bo sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5611 Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 03.10.04, 13:38 wiem ze sa tu osoby ktore znaja sie na tym wiec prosze o pomoc bo nie wiem kiedy dotre do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
mama5611 Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 03.10.04, 17:56 czy naprawde nikt mi nie pomoze?a bylam pewna ze ktos sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
sewerynki Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 03.10.04, 18:29 ja własnie o tym pisałam w prośbie o infor na temat zapalenia kłebuszkowego nerek, syn koleżanki też ma erytrocyty w moczu i to zdiagnozowane, biora antybiotyk w zastrzyku ale on miał gorączkę a twój chyba nie, wcześniej nic na forum nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 03.10.04, 21:35 Nie jestem lekarzem, więć ufać mi do konca nie możesz. O ile wiem 1-2 erytrocyty świeze, to może być np. pisaek w nerkach. Uczono mnie, że groźniejsze są wyługowane, bo mogą świadczyć o tym, ze coś grożnego dzieje się w samych nerkach. Moim zdaniem powinnaś przynajmniej zadzwonić do przychodni z pytaniem, czy to coś pilnego. Czekać nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 04.10.04, 08:45 Wydaje mi sie, ze 0-1 siweze to jednak norma, w kazdym razie w necie sa gdzies normy badan laboratoryjnych wiec dla uspokojenia sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 04.10.04, 10:19 Taka ilość krwinek to jeszcze nic poważnego, to, co mogę poradzić: zrób jeszcze raz badanie moczu (po bardzo dokładnym podmyciu dziecka), najlepiej w jakimś innym laboratorium, jeśli dasz radę - i porównaj wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
aga13 Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 04.10.04, 21:53 taka ilosc erytrocytów to norma ( do 3 w polu widzenia). Poza tym nie mozna rozpatrywac wyniku w oderwaniu od pacjenta. Dlaczego mial wykonywane to badanie? moze mial pobierany mocz cewnikiem? Radzilabym powtorzyc badanie i nie martwic sie na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
mama5611 Re: erytrocyty w moczu ...pomocy 08.10.04, 22:29 serdeczne dzieki za wasza rada powtorzylismy dzisiaj mocz >dzieki za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś