Dodaj do ulubionych

KATAR U 2 tyg. noworodka

28.10.04, 12:33
wlasnei moja nowa coreczka ma katar i to taki nieładny zółty, specjalnie ja
to nie meczy, ale boje sie zapalenia ucha, czy moge zakropic czyms nosek po
za sola fizjologiczna?czy tak zostawic? slabo kicha, a myzlalam ze ta droga
sama oczysci nosek, ale musze robic to samam gruszka; -pomozcie
Obserwuj wątek
    • lolka11 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 12:34
      Jesli karmisz piersia, to mozesz zakraplac wlasnym mlekiem.

Pozdrawiam
      Dorota
    • monika_5 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 13:01
      Z takim małym dzieckiem poszłabym do lekarz. Ja na żółty nie wodnisty katar
      używam bezpiecznych kropli homeopatycznych do nosa w sprayu EUPHORBIUM
      COMPOSITU firmy Heel ale jest też wiele innych. A jeśli chcesz zapytaj na forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • lolka11 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 13:18
        Nie wiem czy takiemu malemu dziecko mozna wspiknac te krople, bo jest to dosc
        duza dawka.

Dorota
        • monika_5 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 13:42
          Duża dawka czego to nie działa na tej samej zasadzie co zwykłe krople, te
          pobudzają organizm do walki.cyt:"Produkt można bezpiecznie stosować u
          niemowląt" i ja wtym czasie pierwszy raz ich użyłam -7 lat temu. W tej chwili
          też je mam w domu.Zapytaj na forum,
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
          ale tam za bardzo złożonych leków nie polecają a ja z takich mam tylko te
          krople i drugie na przeziębienie L-52. Jak wyżej nadmieniłam dziecko jest
          malutkie więc na początek poszłabym do lekarza.
          • lolka11 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 13:45
            Tu nie chodzi o dawke leku, ale strumien z jakim jest wpsikiwany.
            Ja jeszcze raz polecam mleko...

Dorota
            • monika_5 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 14:20
              Qrczę ja już chyba zapomniałam jak wygląda 2 tyg. dzidziuś tongue_out.Do lekarza a jak
              nic nie jest to polecam kropelki albo kuki homeo(można rozpuścić w wodzie i
              podawać łyżeczką PLASTIKOWĄ.)
              • ewkr Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 28.10.04, 20:24
                Musisz iść do lekarza z katarem u takiego dzidziusia bo to zawsze jest
                powiązane z czymś jeszcze u nas było to zapalenie uszka i nic sama nie aplikuj.
                Z wąłsnego doświadczenia wiem że lepiej jak to będzie laryngolog, pediatra nie
                ma wystarczającej wiedzy(mój sam tak mówi, że już nie raz widział dziecko źle
                zdiagnozowane). Ja w ciągu pierwszego miesiąca Kubusia byłam w szpitalu 2 razy
                na ucho i pierwszym razem wyszłam po 7 dniach (sama chciałam)i wrócilo po 10
                dniach tzn nie było doleczone. Jeśli to zapalenie uszka (a mam nadzieję że
                nie ) to 10 dni antybiotyku min bo to niestety lubi wracać. Drugim razem byłam
                wdzięczna że sie nami zaopiekowali tak troskliwie 10 dni i od tamtego czasu
                spokój. Im szybciej tym lepiej bo neistety infekcja ucha u takiego maleństwa to
                choroba całego organizmu i bez antybiotyku może skończyć się zapaleniem płuc.
                Życzymy zdrówka
                Ewa i Kubek
                • silvana_s Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 29.10.04, 19:15
                  mój 2 tyg. dzidziuś dostał na katar antybiotyk, w celu uniknięcia powikłań,
                  typu: uszko, oskrzela. Idź do lekarza, dzidzia jest za malutka, aby sama sie
                  wybronić. Daj znać co lekarz Ci zalecił. My mamy juz 6 tyg. i katar po raz
                  drugi,zadne krople nie pomogły, wiec znów niestety antybiotyk.
                  sorki za brak duzych i polskich liter ale dzidzia spi u mnie na rekach.
                  zycze zdrowka
                  • monika_5 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 30.10.04, 08:49
                    ?
                    • silvana_s Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 30.10.04, 09:47
                      --no niestety, niestety
                      Nasz katar maluszka był zwiazany z grypą i wirusami przyniesionymi przez
                      braciszka - początkującego przedszkolaka, który po raz pierwszy w życiu dostał
                      antybiotyk, właśnie (3 latka i 3 m-ce), tak długo się utrzymał bez.A we
                      wrześniu chorował co drugi tydzień. Starszy przechodził chorbę bardzo
                      nieładnie, a że maluszek miał 2 tyg. balismy się żeby nie przejął czegoś
                      gorszego. Homeopatia była za lekka. A niestety znam przypadek powikłań
                      katarowych u malutkich niemowląt i niestety - szpital.
                      Tak więc nie dziw się proszę dopóki nie poznasz genezy choroby.
                      Sama nie jestem zadowolona z tych antybiotyków tak wcześnie, ale lepsze to niż
                      szpital i antybiotyk w kroplówce, prawda?
                      • monika_5 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 30.10.04, 12:48
                        Nie ma dwóch zdań z takim maluszkiem trzeba iść do lekarza, gorzej jeśli katar
                        będzie się kończył i zaczynał nowy (?), moje dziecko ma 7 lat mogę
                        sobie "popróbować" i porozmawiać jak się czuje.
                        Wbrew pozorom homeopatia jest mocna na wielu płasczyznach samaz wymysłu jej nie
                        stosuję bo można sobie zaszkodzić.
                        • ewkr Antybiotyk-jak podawany? 31.10.04, 00:27
                          Kiedy mój synek miał zapalenie uszka i dostał antybiotyk od razu pojechałąm do
                          szpitala. Antybiotyk podawano dożylnie przez wenflon przez dziesięć dni do tego
                          leki osłonowe na żołądek oraz kropelki do noska i wit.e. Zastanawiam się jak
                          inaczej można podać tak małemu dziecku antybiotyk bo chyba nie doustnie,
                          niszczy żołądek. Więc jak?
                          W szpitalu widziałam mamę z miesięcznym dzidziusiem po anybiotyku doustnym,
                          tragedia dla mamy i dziecka, pani doktor nie mogła się nadziwić kto coś takiego
                          zalecił.
                          Pozdrawiam Ewa mama Kubka
                          • silvana_s Re: Antybiotyk-jak podawany? 31.10.04, 18:53
                            A jak wyglądał ten miesięczny dzidzuś?
                            I po co leki osłonowe na żołądek, skoro antybiotyk podawany był przez wenflon?
    • zebra12 Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 31.10.04, 07:35
      No cóż nie powiem nic nowego- Koniecznie idź do lekarza! Moja córeczka gdy
      miała tyle, co Twoja też zachorowała. Nie miała katarku, ale lekko kaszlała.
      Okzało się, że to zapalenie płuc! Ledwo przeżyła. W szpitalu szarzała i leciała
      przez ręce. Nikomu tego nie życzę więc pędź do lekarza! Będzie dobrze! smile))
    • barponia Re: KATAR U 2 tyg. noworodka 18.11.04, 10:38
      dzieki dziewczyny za wszytko - w koncu poszlam do lekarza, skonczylo sie tylko
      n akatarze, ale caly czas jeszce po nocy ma zaschniete gile , ktore musze
      usuwac, bo ciezko sie jej oddycha, a robie pranie codziennie zeby nawilzyc
      mieszkanie, ale niewiele to daje;
      jeszcze raz dzieki;
      acha - i GORACO POLECAM ZESTA 'FRIDA' DO ODCIAGANIA GILI Z NOSKA - PRAWDZIWA
      REWELACJA i bardzo dobrze sciaga cala wydzieline
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka