atc2 01.12.04, 12:32 Hej Hej Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest szansa, że mojemu maluszkowi zbledną znamionka na buzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doroy1 Re: naczyniaki 01.12.04, 12:36 zlaeży jaki naczyniak (byłas u lekarza?), zależy ile dziecko ma w tej chili miesiecy (do roku moga sie powiekszac), o naczyniakach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16556&w=16157251&a=16157251 Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: naczyniaki 01.12.04, 21:39 Jeśli to są "uszczypnięcia bociana" to na pewno znikną.Mój syn ma na czółku takie "uszczypnięcie" i jest już bardzo jaśniutkie, na tyle jasne, ze czasami niezauważalne dla nikogo i ciagle blednie... "Uszczypnięcia" znikają dopiero po upływie roku.Czasem potrafia utrzymać sie do 3 lat. To jaśniutkie różowe plamki, które wystepują zawsze na czole (środek), karku, powiekach czasem potylicy lub pod noskiem. Inna lokalizacja - to już nie "uszczypnięcia" tylko zwykłe naczyniaki płaskie (a te tylko bledną) . Jeżeli Twój synek ma "uszczypnięcia bociana" to na pewno z czasem znikną.Jeżeli nie wiesz czy to "uszczypniecia" to zapytaj pediatre lub jak chcesz to wyślij mi zdjecie malucha a ja je porównam z uszczypnięciem mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
atc2 Re: naczyniaki 01.12.04, 22:47 Jutro będę miała nowe zdjęcia maluszka i na pewno od razu je wyślę. Bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: naczyniaki 02.12.04, 09:48 Zapraszamy na forum o naczyniakach forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20428 Odpowiedz Link Zgłoś
jch6 Re: naczyniaki 03.12.04, 20:50 Moja córeczka ma 2 naczyniaki na stopach. Były zawsze bardzo czerwone, wypukłe i cały czas rosły w miarę jak rozciągała się skóra. Obecnie mała ma 4 latka i jeden z naczyniaków jest już bardzo blady. Drrugi jest na pięcie, więc pewnie nigdy się nie wchłonie, bo jest bez przerwy uciskany przy chodzeniu. Myślę, że Twojemu dziecku zejdą wszystkie naczyniaki. Zazwyczaj się wchłaniają nawet takie wypasione jak u mojej córeczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atc2 Re: naczyniaki 03.12.04, 21:30 Mam nadzieję, że zejdą. Ale zaczynam się martwić bo pojawił mu się ostatnio nowy z boku główki taki mocno czerwony i wydaje mi się, że zaczyna się powiększać i robić wypukły. Chyba zacznę szukać jakiegoś specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
zelmerek1 Re: naczyniaki 05.12.04, 19:10 A mój syn ma 8 lat i ciągle ma na czole naczyniaka, chyba mu już zostanie. Zostawiam mu grzywke, żeby go przykryć. Dobrze, że harry Potter też ma naczyniaka dzięki temu nie jest to juz rzecz wstydliwa. Moj mały jest teraz dumny że ma znamię na czole he he. Odpowiedz Link Zgłoś