Dodaj do ulubionych

problem z czkawką

18.12.04, 19:46
mój 4-miesięczny synek bardzo często ma czkawkę. Jak tylko zaczyna się śmiać
w głos, to po paru sekundach już ma czkawkę. Czy to normale? Jak się tego
pozbyć, bo to go bardzo męczy sad
Obserwuj wątek
    • alpino1 Re: problem z czkawką 03.01.05, 16:45
      Witam, nasza Grażka (obecnie 3-miesięczna) też często ma czkawkę, lekarka
      poradziła by się tym nie przejmować, bo z czasem to samo przejdzie, a jest
      wynikiem tego że dzidzia nałyka się przez przypadek powietrza np. śmiejąc się
      dużo, czy podczas jedzenia, można pomóc maleństwu przystawiając ją do piersi,
      by troszkę napiła się mleczka, lub podać troszkę wody do picia. Naszej małej
      czkawka nie przeszkadza i po paru minutach mija, nie przejmuj się się zatem smile
      Zauważyliśmy jedną prawidłowość: z regułu mała ma czkawkę, gdy ma mokrą
      pieluszkę, lub dużą kupkę, albo też jak jest jej chłodno. Pozdrówka - mama
      Grażki.
      • gosia_d Re: problem z czkawką 03.01.05, 20:13
        Emi ma ponad 11 miesięcy i jak się uśmieje to czka jak szalona smile U nas zawsze
        pomagała odrobinka picia, parę łyczków i ok. Jest to z całą pewnością normalne,
        nic się nie bój.
        Pozdrawiam
    • anek.anek Re: problem z czkawką 04.01.05, 11:20
      Mój syn miałczkawkę nawet w moim brzuchu jeszcze, i to taka, że cały brzuch
      skakał do górysmile
      A póxniej potwierdziło sie to co było już napisane powyżej. Miał czkawkę ZAWSZE
      tuż przed zrobieniem kupy. A że początkowo robił ją co godzina (po każdym
      karmieniu), to też ta czkawka też była częsta.
      Lekarz nie wuażał, że to coś nienormalnego. Po jakmś czasie ustało, ale do tej
      pory (ma trzy lata) czkawka jest pierwszym objawem, że trzeba iść na nocniksmile
    • super-kasiatko Re: problem z czkawką 04.01.05, 11:38
      A ja się martwię, bo nie moge się z nim bawić, bo od śmiechu zaraz ma czkawkę.
      Biedactwo, nawet sie pośmiać nie może sad
      • agulka04 Re: problem z czkawką 04.01.05, 11:41
        podobno czkawka dziecka nie męczy... ja czkawki nie lubię mieć, ale jak patrzę
        na moją 10 miesięczną córkę jak bawi się w najlepsze mając czkawkę to myślę, że
        wogóle jej ona nie przeszkadza
        • super-kasiatko Re: problem z czkawką 04.01.05, 11:48
          może masz rację, spróbuję troche poczekac z dawaniem mu cycucha i zobaczę, czy
          sie męczy. Może wreszcie będę mogła się z nim bawić tak, jak chcemy
          • anek.anek Re: problem z czkawką 04.01.05, 12:33
            A czy Ty widzisz, żeby dziecko się męczyło? Mojemu synkowi czkawka zaczęła
            przeszkadzać dopiero kiedy zaczął mówić - bo trudno mówić czkająć jednocześnie,
            i to go denerwowało, ale wcześniej, wo ógle nie zauwazyłam żadnych znaków
            zdenerwowania z powodu czkawki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka