amaterasu79 29.12.04, 18:55 No właśnie. Mam przepisany na kolki, ale jak na razie nie było potrzeby stosowania, natomiast mała baaardzo ulewa i zastanawiam się czy mogę jej go podać. Czy ktoraś z mam stosowała Debridat na takie dolegliwości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bognarek4 Re: Debridat na ulewanie? 29.12.04, 21:03 Debridat reguluje perystaltykę jelit. Można go stosować również w ulewaniu, choć z własnego doswiadczenia przyznam, ze efekty są takie sobie. Pozdrawiam bognarek Odpowiedz Link Zgłoś
graziaham Re: Debridat na ulewanie? 29.12.04, 23:04 Ja także stosowałam Debridat na ulewanie oraz na kolki u mojego synka. On wręcz wymiotował, a nie ulewał. Lek nie pomógł ani na to, ani na to. Kolka minęła tydzień temu (ma dziś 3 mies.), a ulewanie skończyło się w tydzień po odstawieniu przeze mnie nabiału i innych zawierających białko mleka krowiego - był to objaw skazy białkowej. Podrawiam Grazia. Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 21:30 Debridat u nas pomagał tylko na kolki. Na ulewanie sprawdził się Coordinax. Odpowiedz Link Zgłoś
devii Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:30 Co to jest Coordinax. Moje dwumiesięczne dziecko też bardzo dużo ulewa, lekarz przepisał Debridat, ale to nie pomaga. Może ten Coordinax się sprawdzi. Czy przepisał Wam to lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
devii Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:24 Moje dziecko też baaaaardzo dużo ulewa! Stosowałam Debridat, ale niestety nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:41 Tak Coordinax jest na recepte, przepisała mi go lekarka na moją prośbe, moja córcia strasznie ulewała. Ledwie zjadła, już wszystko wracało. Już po kilku dniach stosowania ulewania się zmniejszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: Debridat na ulewanie? 04.01.05, 11:00 U mnie niestety okazało się, że ulewanie jest spowodowane alergią. Najpierw muszę się z tym uporać, a później - jeżeli jeszcze będzie problem - będziemy walczyć z ulewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Debridat na ulewanie? 04.01.05, 15:53 Moja córka ulewała potwornie. Bałam się ,że ma refluks. Ale poza tym przybierała normalnie na wadze i była zdrowa. Non stop nosiła sliniaczek , bo inaczej wszystkie kaftaniki miałaby poulewane. Nie pomógł nam ani debridat ani coordinax. Ulewanie minęło samoistnie jak skończyła 8 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś