Dodaj do ulubionych

Debridat na ulewanie?

29.12.04, 18:55
No właśnie. Mam przepisany na kolki, ale jak na razie nie było potrzeby stosowania, natomiast mała baaardzo ulewa i zastanawiam się czy mogę jej go podać. Czy ktoraś z mam stosowała Debridat na takie dolegliwości?
Obserwuj wątek
    • bognarek4 Re: Debridat na ulewanie? 29.12.04, 21:03
      Debridat reguluje perystaltykę jelit. Można go stosować również w ulewaniu,
      choć z własnego doswiadczenia przyznam, ze efekty są takie sobie.
      Pozdrawiam
      bognarek
    • graziaham Re: Debridat na ulewanie? 29.12.04, 23:04
      Ja także stosowałam Debridat na ulewanie oraz na kolki u mojego synka. On wręcz
      wymiotował, a nie ulewał. Lek nie pomógł ani na to, ani na to. Kolka minęła
      tydzień temu (ma dziś 3 mies.), a ulewanie skończyło się w tydzień po
      odstawieniu przeze mnie nabiału i innych zawierających białko mleka krowiego -
      był to objaw skazy białkowej. Podrawiam Grazia.
      • lili111 Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 21:30
        Debridat u nas pomagał tylko na kolki. Na ulewanie sprawdził się Coordinax.
        • devii Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:30
          Co to jest Coordinax. Moje dwumiesięczne dziecko też bardzo dużo ulewa, lekarz
          przepisał Debridat, ale to nie pomaga. Może ten Coordinax się sprawdzi. Czy
          przepisał Wam to lekarz?
    • devii Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:24
      Moje dziecko też baaaaardzo dużo ulewa! Stosowałam Debridat, ale niestety nie
      pomaga.
      • lili111 Re: Debridat na ulewanie? 30.12.04, 22:41
        Tak Coordinax jest na recepte, przepisała mi go lekarka na moją prośbe, moja
        córcia strasznie ulewała. Ledwie zjadła, już wszystko wracało. Już po kilku
        dniach stosowania ulewania się zmniejszyły.
    • amaterasu79 Re: Debridat na ulewanie? 04.01.05, 11:00
      U mnie niestety okazało się, że ulewanie jest spowodowane alergią. Najpierw muszę się z tym uporać, a później - jeżeli jeszcze będzie problem - będziemy walczyć z ulewaniem.
    • ariana1 Re: Debridat na ulewanie? 04.01.05, 15:53
      Moja córka ulewała potwornie. Bałam się ,że ma refluks. Ale poza tym
      przybierała normalnie na wadze i była zdrowa. Non stop nosiła sliniaczek , bo
      inaczej wszystkie kaftaniki miałaby poulewane. Nie pomógł nam ani debridat ani
      coordinax. Ulewanie minęło samoistnie jak skończyła 8 m-cy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka