magra1 03.01.05, 22:16 Jeszcze raz gorąco proszę o kontakt rodziców mających dzieci z taką wadą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magasia Re: TOF+PA+MAPCA'S 31.01.05, 12:51 Moja przyjaciółka ma córeczkę ze skomplikowaną wadą, być może jest to to, o co pytasz. Czy mogłabyś rozwinąć te skróty? Być może to to samo, co ma Julcia? Odpowiedz Link Zgłoś
magra1 Re: TOF+PA+MAPCA'S 01.02.05, 19:18 Zespół Falota z niedorozwojem tętnic płucnych i krążeniem obocznym (tzw. mapki).Jeśli okaże się, że córeczka Pani przyjaciółki ma również tę wadę serca bardzo proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: TOF+PA+MAPCA'S 02.02.05, 16:24 Wydaje mi się, że to to samo, co ma Jula, albo coś bardzo podobnego. Patrząc w wyniki jej badań, to Jula ma artrezję tętnicy płucnej, ubytek w przegrodzie międzykomorowej, szczątkowy pień płucny, hipoplastyczne gałęzie tętnic płucnych i krążenie oboczne MAPCA'S. Jakie są Twoje doświadczenia? Jula właśnie wróciła z Krakowa po kolejnym cewnikowaniu i wstępna diagnoza jest taka, że nie nadaje się do operowania. Mama dziewczynki nie ma dostępu do Internetu, więc jeśli się zgodzi skontaktuję Was telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magra1 Re: TOF+PA+MAPCA'S 02.02.05, 21:58 Podaję swój nr gg 7293238. Proszę napisać w których godzinach mogłybyśmy porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: TOF+PA+MAPCA'S 07.02.05, 12:17 Ja niestety nie mam gg, ale mogę porozmawiać mailowo - mój adres: mg@saraband.neostrada.pl. Będę dostępna codziennie po 21.00. Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: TOF+PA+MAPCA'S 12.05.05, 19:55 moja córeczk ma zespół Fallota bez zastawki tętnicy płucnej jeśli chcesz się ze mną skontaktować to napisz na adres ancia11@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś