rybka002 28.01.05, 10:53 czy ktos z was stosowal ja u dzieci?? z jakimi efektami?? ps sorry za literowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina.kantor Re: integracja sensoryczna 28.01.05, 22:14 Mój mały chodzi na zajęcia z integracji sensorycznej, zauważam u niego poprawę w utrzymywaniu równowagi, ale on chodzi dopiero od października, większe efekty są podobno dopiero po roku, dwóch systematycznych ćwiczeń Odpowiedz Link Zgłoś
rybka002 Re: integracja sensoryczna 29.01.05, 12:40 halinko dziekuje za odpowiedz, moj synek 10 lat jest dzieckiem nadpobudliwym: daje popalic w szkole, fatalnie pisze, problemy z koncentracja, na stronie towarzystwa integracji sensorycznej jest test' ktory wyraznie wskazuje na zaburzenia w integracji sensorycznej u niego, zastanawiam sie nad ta terapia, mam rehabilitantke ktora sie tym zajmuje ale ciekawi mnie czy to daje efekty i w jakim czasie, mysle ze zajecia nie sa tanie... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza20041 Re: do rybka002 30.01.05, 12:07 Witaj, czy mogłabyś podać nazwę strony integracji sensorycznej na której jest test o którym piszesz? Mój synek jest również nadpobudliwy we wrześniu zaczyna szkołę.... aż się boję myśleć co będzie. Wyszukiwałam sobie trochę o IS ale chętnie też zrobiłabym mu ten test. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka002 Re: integracja sensoryczna 30.01.05, 13:49 www.pstis.org/ na stronie głownej jest link "do rodziców" i tam jest ten test pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
halina.kantor Re: integracja sensoryczna 30.01.05, 17:12 Rybko napisz skąd jesteś, a może uda się znaleść gdzieś takie zajęcia bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
pelaga Haliko 31.01.05, 08:50 A moze gdzies w centralnej Polsce jest cos nieodplatnego??? Najlepiej nie w Lodzi, tylko w Belchatowie, albo Piotrkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka002 Re: integracja sensoryczna 31.01.05, 09:02 Halinko będę bardzo wdzięczna, jesteśmy z Warszawy. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: integracja sensoryczna 31.01.05, 09:14 rybka002 napisała: > Halinko będę bardzo wdzięczna, jesteśmy z Warszawy. Beata Tez bylabym zainteresowana czyms w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: integracja sensoryczna 01.02.05, 10:48 Zrobilam ten test i oto wyniki Dotyk - 5 Rownowaga i ruch podwrazliwosc - 7 nadwrazliwosc - 1 Koordynacja - 7 Napiecie miesni - 7 Sluch - 6 Wzrok - 4 Wech - 2 Uwaga i zachowanie - 10! Nie wiem na ile obiektywnie to zrobilam, ale bardzo sie staralam. A jak u Was, robilyscie ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza20041 Re: integracja sensoryczna 01.02.05, 12:01 ja też zrobiłam ten test Dotyk- 5 Równowaga i Ruch podwrażliwośc-5 nadwrażliwosc-1 Koordynacja-9 napięcie mięsni-3 słuch-4 wzrok-1 węch-1 uwaga i zachowanie- 8! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka66 Re: integracja sensoryczna 01.02.05, 14:07 wypełniłam kwestionariusz dla moich synów Kuby lat 12 (Adhd, ale leczony i ostatnio w dość dobrym stanie) i Szymka lat 5,5 (bez problemów) Wynik Dotyk- Kuba 5, Szymon - 4 > Równowaga i Ruch > podwrażliwośc- Kuba 3, Szymon - 4 > nadwrażliwosc- obaj 0 > Koordynacja- Kuba 7, Szymon - 2 > napięcie mięsni- Kuba 0 (urodzony ze spastycznym napięciem mięśni i szczękościskiem), Szymon - 1 > słuch-Kuba 4, Szymon - 5 > wzrok- Kuba 2, Szymon -0 > węch- Obaj - 2 > uwaga i zachowanie - Kuba 9, Szymon - 0 No i zgłupiałam. Co ja mam o tym sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś