marusia_ogoniok_102 06.10.25, 09:04 Ematki, macie może jakieś książki, podcasty, artykuły, cokolwiek do polecenia na temat życia z koktajlem składającym się z: wysokofunkcjonującego autyzmu + adhd + zaburzeń przetwarzania sensorycznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingaki Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 09:21 Polecam panią Kari Golden audhd Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 13:33 Kari Goldyn, nie Golden Odpowiedz Link Zgłoś
ingaki Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 13:41 Tak jest, już imię sprawiało problem słownikowi i widać że zmieniło też nazwisko. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 13:48 Nie przepraszaj, przeciez to nie jest latwe ani polskie. Ja sama mialam problem z wychwyceniem nazwiska w czasie podcastu. Wlasciwa pisownie wylapalam z podpisu pod podcastem. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 13:40 oo, prodeste tez jest super Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: AuDHD - prośba o polecajki 06.10.25, 13:39 na YT- poszukaj Juniowowo.pl maja tam bardzo duzo fajnych wywiadow/ rozmow. Kari Goldyn- ona sama jest osoba z AuDHD jesli czytasz po ang- ksiazka Explaining AuDHD Recognise it, Embrace it and Thrive with it Ja sluchalam duzo podcastow na empik go i na spotify wpisywalam po prostu ADHD i autyzm albo AuDHD Wg ICD 11 moj syn ma diagnoze autyzm atypowy. Kompletnie nie umialam go znalezc w ksiazkach/ podcastach o autyzmie, opisy trudnosci tych dzieci nie odzwierciedlaly mojego syna. Dopiero jak zaczelam czytac o zespole Aspergera to opis pasowal do mojego syna. Rozmawialam z psychiatra i ona powiedziala, ze wg ICD 10 syn dostalby diagnoze ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: AuDHD - prośba o polecajki 07.10.25, 21:54 Na Spotify ostatnio słuchałam "cyrk i lodowy pałac". Polecam, ciekawa rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś