imponderabilia20
16.06.25, 18:16
Wiadomo, zależy od specyfiki pracy, ale jakie typy osobowości są w waszym najbliższym otoczeniu. U nas wiadomo każdy inny, inny temperament ale jakiś wspólny mianownik jest. Teraz została zatrudniona osoba zupełnie inna niż większość - osoba która wcześniej zajmowała się jakimiś szkoleniami, motywacjami - ma bardzo rozwinięte kompetencje miękkie, ale jest jednocześnie osobą bardzo osaczającą, a mnie po prostu męczy, czuje, że zabiera mi przestrzeń. Jest ona PRZEmiła, kulturalna, bystra itp. ale jednocześnie jest typem który ma zawsze coś do powiedzenia na każdy temat, nawet jak nikt nie pyta, jak zadasz jedno pytanie to ci odpowie na 10, nawet tych, których jej jeszcze nie zadalas, na wszystkim się zna, we wszystkim się orientuje, wszystko załatwi. Byliśmy teraz na integracji i się podśmiechiwalismy, że mamy dwóch kierowników😉 jest od dwóch miesięcy, a już nam prawie zaplanowała kolejne szkolenie 😗
Niby cechy pozytywne ale too much... Okazało się, że to nie tylko moje wrażenie. Większość osób i nas jest dość stonowana.
Czy macie takie osoby, które temperamentem odbiegają znacznie od reszty? Czy dobierają was jakoś tak charakterologicznie?