Dodaj do ulubionych

Trzeci migdał raz jeszcze

08.02.05, 22:42

Obserwuj wątek
    • mamajakuba Re: Trzeci migdał raz jeszcze 08.02.05, 22:48
      Za wcześnie nacisnęłam
      Mam pytanie do mam, których dzieci miały problem z trzecim migdałkiem. Mój syn (4,5 roku) ma mieć zabieg 21 lutego. Od mniej więcej trzech nocy męczy go suchy, dławiący kaszel. Tylko w nocy. Podaje syrop Drosetux ale to niewiele pomaga. Czy jest to też objaw związany z trzecim migdałem? Może ktoś miał podobny problem i powie co mogłoby przynieść ulgę. Mały bardzo się męczy, wybudza go to ze snu. Nawet teraz ja szybko piszę, a on pokaszluje. Temperatura w pokoju nie jest wysoka ok.20 stopni.
      Będę bardzo wdzięczna za rady.
      • lilka.w Re: Trzeci migdał raz jeszcze 08.02.05, 22:54
        Z moich doświadczeń z migdałkiem -nie jest to objaw typowy.Może zaczyna sie
        jakaś infekcja?Moim dzieciom pomaga w takiej sytuacji diphergan-syrop.Nie wolno
        przekraczać dawek i stosowac go dłużej niż kilka dni(nocy) bez konsultacji z
        lekarzem.No i jest chyba w ogóle na receptę.Temperatura w sypialni to jedno,ale
        może jest za suche powietrze?Spróbowałabym porozwieszać kilka mokrych ręczników.
      • inka281 Re: Trzeci migdał raz jeszcze 09.02.05, 20:58
        Czasem w okolicy 3 mgdałka wytwarz się więcej śluzu, który spływająć w czasie
        snu tylną ścianą gardła , podrażnia je _stąd koszel suchy. Nam laryngolog w
        podobnej sytuacji polecał lek przeciw alergiczny typu zyrtex czy claritine +
        eurespal
        pozdrawiam
        • mamajakuba do inka281 09.02.05, 21:20
          Z takich przeciw alergicznych mam Clemastin i Alertec ale nie mam eurespalu. Może być któryś z nich sam?
      • mamawiktorki Re: Trzeci migdał raz jeszcze 11.02.05, 22:24
        Witam w jakim wieku dziecka można stwierdzić że dziecko ma trzeci migdał.Pytam
        bo moja Wiki ma trzy miesiące i strasznie charcząco oddycha i to tylko leżąc na
        pleckach zastanaiaam sie czy to nie jest czsem spowodowane trzecim migdałem.
        Pozdrawiam Mama Wiki
        • fikus4 Re: Trzeci migdał raz jeszcze 11.02.05, 22:56
          Witam! Właśnie dzisiaj odiwedziłam laryngologa z moim 2 letnim synkiem. W
          kwestii 3 migdałka, lekarz stwierdził, że zabiegowi usunięcia powinny być
          poddawane tylko dzieci w wieku 3 lat. Pozdrawiam!

• mamajakuba Re: Trzeci migdał raz jeszcze 12.02.05, 15:46
            "lekarz stwierdził, że zabiegowi usunięcia powinny być
            > poddawane tylko dzieci w wieku 3 lat."
            Co to znaczy? Ma miec równo 3 lata, do 3 lat czy powyżej 3 lat? Moje dziecko ma 4,5roku i ma mieć usuniety. Z tego co tu czytałam o 3 migdale w starszych wątkach nawet 2,5 letnie dzieci miały usuwane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka