caith 21.02.05, 09:26 mam pytanie odnosnie tej masci. jak dlugo mozna ja stosowac? moze ktoras z mam wie. dodam ze moj synek jest alergikiem, jesli to ma jakies znaczenie. pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eklon Re: pulmex baby 21.02.05, 10:15 Nasz syn też jest alergikiem. Rozumiem, że przed zastosowaniem leczniczym sprawdzałaś na małej powierzchni, czy nie będzie jakiejś reakcji uczuleniowej? Nam lekarka kazała posmarować syna próbnie, wcześnie rano i obserwować, czy poza wysypką nie ma reakcji oddechowej, czy np. syn nie zaczyna kaszleć, kichać, smarkać mocniej niż normalnie. Dodatkowo zabroniła stosować dłużej niż 5-7 dni. Chociaż u nas i tak musieliśmy odstawić wcześniej, bo infekcja się rozwinęła i musieliśmy podać antybiotyk! Odpowiedz Link Zgłoś
caith Re: pulmex baby 21.02.05, 10:36 dziekuje za szybka odpowiedz a jezeli chodzi o uczulenie to czy ono moze pojawic sie tylko w miejcu smarowania czy na calej skorze? i ile razy dziennie stosowalas to u Swojego dziecka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Re: pulmex baby 21.02.05, 13:51 Tak jak pisałam wcześniej u nas choroba szybko się rozwinęła i zdążyłam nasmarować Michała raptem dwa razy i trzeba było już podać antybiotyk! Uczulenie najczęściej pojawia się w miejscu stosowania ale może się też objawiać od strony układu oddechowego (katar, kaszel, kichanie), To banał, ale każde dziecko jest inne i u Twojego może to być np. wysypka w zupełnie innym miejscu niż posmarowane. Musisz obserwować, obserwować i jeszcze raz obserwować... Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: pulmex baby 23.02.05, 08:36 Moja corcia ma 5 lat i jest alergiczna. Ma objawy astmy (kaszel nocny bez duszności)na skutek infekcji, zjedzenia niektórych pokarmów,pyłków brzozy. Pulmex baby jej nie uczula - tzn. nie wysusza skóry, nie wzmaga kaszlu, nie wywołuje kataru alergicznego. Nasz lekarz twierdzi że jest bezieczny bo nie zawiera kamfory! Jesli wczesniej nie zauwazyłaś uczuleń na składniki tego kremu, spróbuj koniecznie!!! no chyba że dziecko jest b. małe.... Odpowiedz Link Zgłoś