Dodaj do ulubionych

krwiaczek podokostnowy

22.02.05, 20:01
Szukam mam, których dzieci urodziły się z krwiakiem na główce w wyniku
ciężkiego porodu. Odpowiedzcie jak długo może się wchłaniać taki krwiak i czy
możliwe są jakieś komlikacje.Mój synek ma trzy tygodnie i krwiaczek jeszcze
się nie wchłoną. Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: krwiaczek podokostnowy 23.02.05, 08:45
      do gory !
      • weeneeth Re: krwiaczek podokostnowy 23.02.05, 12:04
        witaj,
        mój synek też urodził sie z krwakiem podokostowym- ma prawie 4 tygodnie, krwak
        sie zmniejsza, ale ciagle jest.Podobnoma prawo byc do 3 miesięcy.Mamy mieć
        robione usg przezciemiaczkwe i zamierzam wybrac sie do eurologa na konsultacje-
        poki co mały rozwija sie prawidłowo, ale wole chuchac na zimne.

A optymistycznie- ja tez urodziłam sie z takim krwaiakiemsmile przeszło bez śladu-
        no, może poza paroma zdjeciami z dziecińswasmile żadnych powikłań, wiec uszy do
        góry- bedzie ok.

pozdrawiam

Sabina
        • t-ola Re: krwiaczek podokostnowy 23.02.05, 12:37
          Moja córeczka tez się urodziła z krwiakiem wielkości piłeczki ping-pongowej.
          Dziecko powinno mieć zrobione USG przezciemiączkowe. Krwiaczek może wchłaniać
          się nawet do pół roku, nasz zniknął nagle gdy Mała miała 3 tyg - co mnie
          zaniepokoiło bo stało się z dnia na dzień. Neurolog powiedział że tak może być i
          do tej pory wszystko jest OK, Mała rozwija sie prawidłowo. Pozdrawiam, Olga
        • shiraze Re: krwiaczek podokostnowy 23.02.05, 12:44
          Nie zamartwiajcie się dziewczyny. Kilka miesięcy temu sama o to pytałam. Moja
          córcia miała taki krwiak do ukończenia 4 miesiąca życia. Byłam u 4 lekarzy (w
          tym u neurologa), bo się martwiłam i każdy mówił, że zniknie i tak się stało.
          Dowiedziałam się również, że takie krwiaczki albo się wchłaniają, albo wapnieją
          i zostają jako wypukłość na głowie, co oczywiście nie ma wpływu na zdrowie
          dziecka. Także cierpliwości.
          Pozdrawiam
    • joannarc Re: krwiaczek podokostnowy 23.02.05, 15:13
      Mój synek urodził się też z takim krwiakiem. Niestety nie wchłonął się a
      zwapnił. Proponowano nam zabieg, który miał na celu usunięcie tej wypukłości,
      ale nie zgodziłam się. Bałam się jakiegokolwiek zabiegu na głowie.
      Teraz ma prawie pięć lat, ma gęste włosy i nic nie widać, jedynie przy
      głaskaniu czuć nierówność.
      Trochę się martwię, że jak będzie już dorosły i zacznie łysieć (jest to
      prawdopodobne - tata zaczyna łysieć)to będzie to widoczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka