Dodaj do ulubionych

2 tygodnie- nocny kaszel

18.03.05, 11:02
Córeczka ma 4 lata i od ferii właściwie ciągle w nocy bardzo kaszle. Mniej -
tylko gdy dostanie syrop przeciw kaszlowy. W ciągu dnia wcale. Jest to tzw.
kaszel mokry. Dawałam jej w ciagu dnia też flegaminę ale nie póżniej niż o 17-
tej. Myślałam,że w końcu to pomoże i wykrztusi to co jej zalega. Niestety
wydaje mi się, że jest coraz gorzej. Dopiero w poniedziałek mogę pójść z nią
do lekarza... Czy ktoś może mi coś doradzić? Jakie mogą być przyczyny?
Obserwuj wątek
    • maladorotka Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:04
      Witaj, to może być alergia wziewna, albo pozostałosci po przeziebieniu. Czy
      kaszel nasila sie okolo 3-5 nad ranem?
    • maladorotka Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:06
      od kiedy dokladnie kaszle - styczen, luty? Byla osluchana, brala antybiotyk?
      • karolcia44 Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:23
        Dzięki za reakcję.Zaczęło się pod koniec ferii ok 27 lutego ale poszła do
        przedszkola i właściwie dopiero po 3 dniach znowu i tak trwa do dzisiaj.
        Ostatni antybiotyk brała przed Bożym Narodzeniem i wtedy miała zapalenie
        oskrzeli, które zamieniło się w odoskrzelowe zapalenie płuc. Teraz właśnie
        zmieniam lekarza ze względu na przeprowadzkę i mogę iść na osłuchanie dopiero w
        poniedziałek. Poprzednia lekarka jak słyszała o kaszlu to zaraz podawała jakiś
        antybiotyk, który i tak nie pomagał bo zaraz było jakieś zapalenie oskrzeli i
        zastrzyki. Właściwie do końca ferii wydawała się zdrowa i teraz nie wiem czy
        coś w niej nadal nie"siedziało' i teraz się poprostu wykluwa? Nie ma żadnego
        kataru (wycięte migdały) tylko ten nocny kaszel..
      • karolcia44 Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:24
        I faktycznie nasila się nad ranem ale myślałam,że to syrop przestaje działać.
        • maladorotka Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:31
          Karolcia wyglada to na alergiczne zapalenie oskrzeli - moj synek w tym wieku
          zaczal chorowac - w tej chwili jest na lekach wziewnych. Praktycznie cala zime
          kaszle, nasila sie to w nocy, kaszel jest mokry, oskrzelowy. Ten alergiczny
          kaszel przemienia sie nieleczony w zapalenie oskrzeli i wtedy trzeba wziac
          antybiotyk. Chyba musisz udac sie do alergologa, najlepiej pulmonologa i to
          prywatnie, chyba ze w twojej miejscowosci sa dobrzy alergolodzy dostepni.
          • karolcia44 Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:52
            Właśnie o to chodzi,że nie chcę sama diagnozować ale zasięgnąć opinii. Lekarka,
            która zajmowała się Emilką od urodzenia co prawda stwierdziła alergię na mleko
            gdy karmiłam ją piersią ale później moje sugestie co do alergii (ciągły katar,
            kaszel)ignorowała. Sama też się uspokoiłam gdy testy krwi nic nie wykryły choć
            mówią,że u tak małego dziecka mogą nic nie wykryć. Teraz skaza jej chyba minęła
            bo nie ma już objawów skórnych...Lekarka byle kaszelek ciągle kazała dawać
            jakiś antybiotyk i mam już tego dość.
        • 5_monika Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 11:32
          Karolcia moje dziecko miało kaszel o 5 nad ranem dość długo i teraz NIC już nie
          ma , nie stawiaj pochopnie sama diagnozy.
          Monika
    • e_madziq Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 12:19
      Swego czasu przewijało sie sporo wątków o nocnym kaszlu i byl to też objaw
      robaków w organixmie. Moze daj kał do zbadania pod kątem pasożytów.
      • aka1 Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 13:48
        Moje dziecko też tak miało , w ciągu dnia prawie nic tylko w nocy ją męczyło i nad ranem ,ostatnio byłam u laryngologa który zasugerował badanie na chlamydie pneumonie z wymazu z gardła , ponieważ kiedyś już jej to robiłam i nic nie wyszło , więc szłam teraz na ten wymaz na odczepnego, ale niestety jest dodatni sad Już prawie tydzień bierzemy klacid, ale kuracja szykuje się dłuższa sad
    • marghe_72 Re: 2 tygodnie- nocny kaszel 18.03.05, 17:01
      Na moją córkę Flegamina nie działa
      moze warto zmienic syrop (Tussipini na przykład.). ale po konsultacji z lekarzem
      nawilzaj pokój córki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka