Dodaj do ulubionych

Katar 2 tydz

22.03.05, 16:34
Moj 4latek ma katar od 2 tyg. Stosowałam już nosivin (ale tylko można go
stosować max 5dni), euphorbium compositum, smarowalam pulmexem, oblewałam
olbasem, daje syrop z cebuli. A katar jak był tak jest. Czy możecie coś
skutecznego polecic ?
Obserwuj wątek
    • amdz Re: Katar 2 tydz 23.03.05, 11:31
      Pediatra do którego chodzę z moim 2,5 letnim synkiem przepisał nam kiedyś maść
      z antybiotykiem do nosa. Działa rewelacyjnie. Jest to maść robiona, sprzedają
      ją tylko na receptę. Jaw tej chwili kupuję ją w zaprzyjaźnionej aptece bez
      recepty a jedynie zanoszę karteczkę ze składem maści. Stosuję ją również sama w
      przypadku przedłużającego się kataru. Zapytaj swojego pediatrę, ja mogę ci
      mailem przesłać skład. pozdrawiam
      • mamadomi1 Re: Katar 2 tydz 23.03.05, 12:11
        moj lekarz alergolog tez mi przepisal taka masc jest rewelacyjna 2-3 dni i
        pokatarze wczesniej tez mialam takie problemy teraz codziennie robie malemu sok
        z burakow i to wzmacnia jego organizm naprawde jest lepiej jak pojawia sie
        katar to stosuje tez cromosol i jest ok naprawde
      • julamimi Re: Katar 2 tydz 23.03.05, 13:54
        masci z antybiotykiem nie mozna stosowac ot, tak sobie, na kazdy katar.
        Antybiotyki sa na bakterie (wydzielina zielona lub zolta), jesli katar jest
        wirusowy (czyli przezroczysty, bialy, szary), to antybiotyk nie ma
        najmniejszego sensu.
        Zupelnie nie rozumiem, dlaczego aptekarz do zrobienia masci z antybiotykiem nie
        wymaga recepty sad
        • monisia98 Re: Katar 2 tydz 23.03.05, 22:01
          ta fantastyczna masc o której piszecie to prawdopodbnie bactroban, ale
          koleżanka ma racje i nie można jej stosowac przy każdym katarze, owszem jest
          skuteczna jak dochodzi do zakażenia bakteryjnego(zielony katarek), ale nie od
          tak sobie i jeszcze jedno jesli jest to ta maść a tak mi sie wydaje to jest
          bardzo silny antybiotyk do nosa wiem cos o tym bo mój mały miał gronkowca
          złocistego tym leczonego.
          • martynalub Re: Katar 2 tydz 24.03.05, 14:08
            A co to jest gronkowiec, skąd się bierze, jak się leczy???? Proszę o poradę!
            Moja córka ma katar od 3 tygodni i różnymi sposobami nie mogą sobie lekarze
            poradzić!!! Zrobiłam teraz wymazy i zobaczymy co się dzieje.
            • monisia98 Re: Katar 2 tydz 24.03.05, 19:30
              gronkowiec to tragiczna bakteria ktora powoduje czesto zapalenia oskrzeli, płuc
              itp, ciężka czasami do wyleczenia ja robie cuda aby mojemu dziecku to przeszlo,
              zaraził sie w wieku 3,5 roku w przedszkolu, niekończący sie katar, który
              doprowadzała do ciągłego zaplenia oskrzeli , 1, 2 , 3 antybiotyk aż wreszcie
              pani doktor wpadła na pomysł ze mój mały jest uczulony, to alergia, ale ja w te
              głupoty nie uwierzyłam , badania , wymazy i wyszło w nosie dwie bakterie
              gronkowiec złocisty i paciorkowiec wtedy antybiogram dał obraz ze antybiotyki
              nie były trafione i na te bakterie nie zadziałały, ale poprawa nastąpiła na
              miesiąc , półtorej i znów katar, wymaz kolejny i gronkowiec znów jest. Także
              walka jest nieustająca i dlatego szukam mamy która stosowała paraprotex podbno
              cud lek który zwalcza gronkowca, robaki-pasożyty u dzieci, alergie i wiele
              innych poważnych chorób jednak nie jest tani jedno opakowanie osyluje w
              granicahc 200 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka