kiti5 24.03.05, 19:28 Podaję swojemu synkowi szczepianke Luivac.1 tabletkę przez 28 dni potem 28 dni przerwy i znowu 28 dni Czy może ktoś z Was wie przez jaki czas będzie ona działać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnexx Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 09:05 Mój syn brał szczepionkę w wieku 4 lat. Teraz ma 7 lat i jest dobrze. W ogóle mam bardzo dobre zdanie o tej szczepionce. U nas choroby skończyły się, jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 12:18 Jest to szczepionka doustna w postaci tabletek, przy nawracających się infekcjach górnych dróg oddechowych. Podaje się ją tak jak pisała założycielka wątku przez 28 dni potem 28 dni przerwy i znowu przez 28 dni. Jest dość droga ok.80 zł (zależy od apteki) wg. mnie warto, u nas bardzo pomogła córka nie choruje tak jak dawniej. W zasadzie jakiś katarek się przypląta i tyle, nie robi się z tego jakieś choróbsko !! Jeśli dziecko dużo choruje to warto porozmawiać z lekarzem na temat wprowadzenia tej szczepionki. Pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 12:20 Co do czasu działania to lekarz mi mówił, że przez rok ona działa. W ciągu 6 mcy od zakończenia kuracji nie można wprowadzać żadnego tego typu preparatu, po upływie tego czasu można powtórzyć szczepionkę. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1715 Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 16:39 Mam pytanko, moja starsza córka Małgosia bierze Ribomunyl, także doustną sczepionkę. Ale chyba jakoś nie działa, bo (to już końcówka kuracji) właśnie rozchorowała sie, a po dwóch dniach kataru - temperatura, gardło i antybiotyk. Czy one mają podobne działanie? Nie wiesz przypadkiem, dzięki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiti5 Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 17:10 Dzięki za wszystkie odpowiedzi,mam nadzieję,że u mojego synka też poskutkuje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: szczepionka Luivac 25.03.05, 20:54 U nas Luivac kompletnie nic nie zdziałał. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: szczepionka Luivac 29.03.05, 17:36 My jesteśmy akurat w przerwie między cyklami iodpukać - 5 tygodni bez choroby.... Odpowiedz Link Zgłoś