Dodaj do ulubionych

pęcherzyki na jajnikach

01.04.05, 16:21
czy któraś z waszych córek miała pęcherzyki na jajnikach?? ( stwierdzone po
bad USG) czy wchłonęły się same czy była jakaś interwencja??
Obserwuj wątek
    • refcio Re: pęcherzyki na jajnikach 01.04.05, 17:14
      Pęcherzyki na jajnikach ma każda dziewczynka już w życiu płodowym. Z nich
      później co miesiąc uwalniają się komórki jajowe. Jest to jak najbardziej
      porządany objaw babskiej fizjologii.
      • karolcia111 Re: pęcherzyki na jajnikach 04.04.05, 09:48
        niby tak, moja niunia ma takowe, jesteśmy pod kontrolą centr. zdr.dz. na razie
        lekarka powiedziała że nie ma się co martwić tylko kontrolować, zaś ginekolog
        dla kobiet powiedziała że jest to patologia. ja oczywiście bardziej wierzę
        ginekologom dziecięcym w końcu mają z tym styczność częściej, co nie zmnienia
        faktu że mnie to niepokoi. zrobili jej poziom hormonów i jest w porządku,
        natomiast marker jest za wysoki, co też powiedziała że może być podwyższony z
        racji wieku. i nie zawsze świadczy o chorobie (potwierdził to również ginekolog
        dla kobiet) miała też powiększone cycuszki i to mnie właśnie nakierowało na
        ginekologa dziecięcego. cycuszki wróciły do normy i mam nadzieję że pęcherzyki
        też się wchłoną. podobno za dużo mięsa drobiowego dostawała .. odstawiłam je
        całkiem i już od 2 miesięcy cycuszki są mniejsze.
        • planer Re: pęcherzyki na jajnikach 07.04.05, 18:41
          czy mozecie mi napisac jak duze sa te pecherzyki. u mojej corki wykryto torbiel
          chyba jajnika i zastanawiam sie czy to aby nie to samo? (moje szczegoly w
          watku -TORBIEL-OPERACJA-POMOCY!!!!!!!!!!!)
          • karolcia111 Re: pęcherzyki na jajnikach 11.04.05, 09:40
            odpisałam Ci na post Torbiel -operacja pomocysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka