knypa 01.04.05, 22:09 czy pomogą bańki 7 miesięcznemu smykowi jeśli jest po zapaleniu oskrzeli z podejrzeniem astmy wczesnodziecięcej? czy nie zaszkodzą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiesia Re: Od kiedy bańki 11.08.05, 09:31 Bańki nie zaszkodza, na pewno. W kazdym razie wiem, że po stawianiu baniek należy leżeć w cieple i nie wstawać. Moja mama jako miesięczne niemowlę miała postawione cięte bańki ( to znaczy tylko 2 , bo więcej się nie zmieściło ), i wyzdrowiała. Ja jako małe dziecko też miałam stawiane bańki i choroba przechodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: Od kiedy bańki 11.08.05, 10:10 sa dwa rodzaje baniek zimne i cieple - zimne przeeznaczone glownie dla malych dzieci ze wzgledu ze dziecko nie potrafi lezec w lozku min 2-3 doby bez chodzenia i biegania, cieple dla doroslych ale banki cieple napewno sa 100% skuteczne i lepsze od zimnych - najepiej wpisz w wyszukiwarce haslo zimne banki lub poradz sie lekarza peediatry - chyba ze twoj maluch jest w stanie lezec cale 2-3 dni w lozeczku wtedy zastosuj cieple banki. Odpowiedz Link Zgłoś