Dodaj do ulubionych

PILNE - Hydroxyzinum czy luminal

19.04.05, 08:13
Witam wszystkich,
Idziemy na badania, ktore wymagaja aby moje dziecko przez godzine lezalo
plackiem.Trudno jest do tego namowic 15 miesiecznego mlodzienca.
Czy ktos z Was mial kontakt z powyzszymi lekami? Jak reagowaly Wasze dzieci?
Mam mu podac jedno albo drugie, no i siedze i mysle co tu zrobic.
Bede wdzieczna za opinie.
Pozdrawiam
Katarzyna

Obserwuj wątek
    • magda270519761 Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 19.04.05, 08:47
      luminal dawalam przy silnym ataku kolki , poprostu zasypiała , ale nie wydaje
      mi się , że ,aż takim kamiennym snem , spała normalnie i nie dłużej niż zwykle,
      musisz spytać się lekarza co jest lepsze , nie wiem czy po luminalu uśnie ,
      czy stanie się bzrdzo marudny , bo jest już dość duży , a na dodatek będzie w
      nieznanym sobie środowisku magda i 8 tyg róża
    • e_madziq Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 19.04.05, 09:25
      Witaj,
      od razu piszę - podaj hydroxyzyne!!!
      Daliśmy kiedyś małemu luminal i rzeczywiście spał chyba 3 godz. dość twardym
      snem, ale potem rozmawiałam z innym pediatrą i zdziwil się, ze inny lekarz mi
      przepisał te czopki na "zwykła" kolkę. Jak synek miał półtora roku to bardzo
      boleśnie przechodził zabkowanie. Pakał i cierpał tak niemilosiernie, że wkoncu
      wyadowaliśmy w szpitalu na badaniach, by wykluczyć ewentualnie cos gorszego. Na
      szczeście badania wyszły ok, choć lekarzom nie chciało sie wierzyć, ze z powodu
      ząbków można tak przeraźliwie płakać. W sumie synek ok. 10 dni i nocy płakał
      niemal non-stop, w nocy niewiele co spał i lekarka w szpitalu dała nam syrop,
      właśnie hydroxyzynę. Na moje pytanie, czy to aby napewno bezpieczny lek
      odpowiedziała, że często w szpitalach podają dzieciom ten syrop na uspokojenie
      i wyciszenie i nie jest tak "groźny" jak luminal, jego podobno już nie polecają
      dla zieci. Pamiętam nawet jak wtedy go kupowałam w aptece to farmaceutka się
      zdziwiła, ale popatrzyła na pieczątkę lekarza na recepcie i powiedziała "skoro
      SPECJALISTA chorób dzieci to widocznie wie co robi".
      Jak dziecko będzie spało po hydroxyzynie-nie wiem, bo my dawaliśmy na noc, wiec
      i tak spał, tyle, ze już sie nie budzil z placzem.
      Także jeszcze raz-hydroxyzynę.
      Pozdrawiam, Magda
      • hanya00 Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 19.04.05, 21:52
        na mojego ani to ani to nie dzialalosad.lekarze przepisuja lek robiony na kolki
        wlasnie na luminalu.igor wygladal jakby byl nacpany ale nie spal.a hydroxyzyne
        dostal przy ospie i tez nic
    • anek.anek Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 19.04.05, 22:32
      w szpitalu syn miał podany Hydroxyzinum - nie działał. Luminal podaliśmy raz w
      innej sytuacji - syn spał.
    • lola211 Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 19.04.05, 22:56
      Dziecku nie podawalam, ale sama bralam Hydroxyzinum.Czlowiek jest po tym
      ospały, taki troche w innym wymiarze, ale snem kamiennym nie spalam.
    • ewellina Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 20.04.05, 10:57
      witam po hydroxyzynie i to doslownienkilku kroplach moje dziecko spalo prawie
      caly dzien, a po luminalu byla spokijniejsza, spala, ale nie tak gleboko jak po
      hydroxy
    • perfetti Re: PILNE - Hydroxyzinum czy luminal 20.04.05, 11:21
      DZIEKUJE WSZYSTKIM!!POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka