Dodaj do ulubionych

co z tą chrypką?

21.04.05, 13:52
Mój synek ma 5 lat, jest alergikiem z podejrzeniem astmy oskrzelowej, leczony
pulmicortem w inhalacjach,cleratyną, teraz miał infekcję od tygodnia, a po
niej zaczęło sie to straszne chrypienie, miałam taka sytuację w sierpniu
zeszłego roku kiedy był pokos zbóż, teraz pylą trawy, czy któraś z Was ma
podobny problem? Jak długo utrzymuje się chrypka u Waszych dzieciaczków?
Obserwuj wątek
    • qqqq33 Re: co z tą chrypką? 21.04.05, 19:48
      Miałam dokładnie ten sam problem. Lekarz alergolog kazał zwiększyć dawkę leku
      przeciwalergicznego, w przypadku mojego 6-letniego syna zamiast 1/2 tabletki
      całą, i problem zniknął po kilku dniach. Radzę jednak skontaktować się z
      lekarzem prowadzącym. Mój Mały jednak dodatkowo zaczął nadmiernie mrugać-
      podobno to też efekt alergii- odwiedziliśmy 2 okulistów, ale to tak szybko nie
      chce niestety przejść co mnie bardzo niepokoi i denerwuje. Życzę cierpliwości.
      Powodzenia i zdrówka. Inka
      • matylda301 Re: co z tą chrypką? 21.04.05, 21:22
        dziękuję,,swoją drogą te alergie chodzą różnymi ścieżkami...powodzenia u
        okulisty...
        • qqqq33 Re: co z tą chrypką? 22.04.05, 19:19
          kolejna, druga okulistka stwierdziła alergię więc przyjęłam tą wersję do
          wiadomości. Krople jak najbardziej stosować i.... w ogóle przy Młodym nie
          wspominać o mruganiu. Podobno może też robić to specjalnie widząc jak bardzo nas
          to interesuje. Muszę przyznać, że rzeczywiście od kilku dni był to główny temat
          dnia. Kto dzwonił np. pytał "mruga czy nie?", kto przychodził zadawał to samo
          pytanie. Od wczoraj zgodnie z zaleceniem milczymy, a ja z niecierpliwością
          czekam na efekty. Muszę dodać, że takie objawy dopadły Go pierwszy raz,
          wcześniej były głównie duszności. A sama już nie wiem co łatwiej zaakceptowałam?
          Pozdrawiam, Inka
          • matylda301 Re: co z tą chrypką? 22.04.05, 19:55
            Łatwiej znieść to co już znane...smileMoj synek dzisiaj ma zmienione leki, bo być
            może pulmicort powoduje tą chrypę...można oszaleć błędne koło...lekarka kazała
            dziecku choć na trzy dni przymykać dzióbek, ale to nie jest realne kiedy on
            ciągle gada....swoją drogą nie słyszałam nigdy o takiej reakcji alergicznej jak
            u Twojego synka, ciekawe czy faktycznie to reakcja na zainteresowanie
            wszystkich?
            • qqqq33 Re: co z tą chrypką? 23.04.05, 14:56
              Ja z własnego doświadczenia już wiem, że lekarze kiedy dowiedzą się że dziecko
              jest alergikiem to cokolwiek by się działo przypisują alergii. Tak jest
              najłatwiej kiedy jest problem , którego nie potrafią rozwiązać. Do alergologa po
              kilku niezbyt przyjemnych doświadczeniach (syn wylądował w szpitalu 3 lata temu)
              jeżdzimy prywatnie. Miałam szczęście mieć w przychodni miłą lekarkę, która
              dostosowywała leki do tych od alergologa nie udawadniając nikomu, że jest
              najlepsza i była bardzo dociekliwa kiedy dziecku coś było a nie wiadomo było z
              czego. Nie żałowała skierowań na badania- co też się czasami zdarza. Niestety
              miesiąc temu odeszła do innej przychodni- prywatnej , a ja mam mętlik i nie wiem
              gdzie to moje dziecko teraz zapisać. Pozdrawiam. Inka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka