kajtusiunia 14.05.05, 13:00 mój syn ma CRP + (6 mg/l) co to może oznaczać ,proszę o pomoc bo wizyte mamy dopiero w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajko Re: CRP "+" 14.05.05, 13:15 Najogólniej -stany zapalne,zakażenia bakteryjne,infekcje.Często wzrasta szybciej niż pojawiają sie objawy st.zap.Pozdrawiam,K. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtusiunia Re: CRP "+" 14.05.05, 13:19 czy to znaczy że to może byc tylko wynik przeziębienia? mały od tygodnia jest chory ale leczony bez antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: CRP "+" 14.05.05, 13:28 tak,infekcja,która się ciągnie i nie jest doleczona też da CRP +.Kiedy "choroba"minie wart odczekać kilka dni i zrobić CRP,czy wszystko jest ok.Pozdrawiam,K. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtusiunia Re: CRP "+" 14.05.05, 13:44 dzieki wielkie za odpowiedź jestem trochę mądrzejsza Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: CRP "+" 14.05.05, 15:18 Moze by trzeba zmienic antybiotyk ,bo widocznie nie bardzo zadzialal.Warto by bylo tez zrobic szczegolowe badania jaki rodzaj bakrerii i ktory antybiotyk na nia najlepiej dziala. Niestety nie mieszkam w Polsce i nie wiem jak sie te badania po polsku nazywaja. Wiem jednak ,ze + 6 przy antybiotyku to dosc wysoko (jezeli mamy ta sama skale!!!). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś