mamma_mia11 13.06.05, 21:32 Moja 7-mies. coreczka ma od kilku dni suchy kaszelek. Towarzyszy on katarkowi i kichaniu. Od 2 dni podaje wit C (Cebion), ale nie mija. Nic jej "nie gra" w piersi, kiedy kaszle. Czy to powazna sprawa? Pomozcie prosze.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gandzia4 Re: Suchy kaszelek - pomozcie 13.06.05, 22:46 Jeśli katar jest przezroczysty i dość rzadki, a kichanie idzie seriami (kilka kichnięć raz za razem), to może być to łącznie z kaszlem objaw alergii. Teraz dużo roślin pyli i uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_mia11 Re: Suchy kaszelek - pomozcie 14.06.05, 06:25 nie, to nie jest raczej alergia. To jakas infekcja, towarzyszy jej katar (gestawy, zoltawy, czasem rozciagliwy), kichanie i wlasnie ten suchy kaszelek. Nie wiem, czy to zle czy dobrze i co taki kaszelek wrozy... wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Suchy kaszelek - pomozcie 14.06.05, 11:06 mała jest przeziebiona, a ten suchy kaszelek niedlugo przejdzie w mokry. Dawaj jej teraz duzo wit C - np. Cebion i ewentualnie Clemastin i wapno Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_mia11 Re: Suchy kaszelek - pomozcie 22.06.05, 12:12 tak jest maladorotka! zastosowalam sie do Twojej porady i kaszel przeszedl! teraz mala troche "charczy" , zwlaszcza przy zasypianiu i pozycji lezacej - kataru nie ma, ale nie wiem co to zbiera jej sie gdzies miedzy noskiem a gardlem, moze pokarm?? Odpowiedz Link Zgłoś