Dodaj do ulubionych

TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie

16.06.05, 20:50
Czy wiecie co może działać obkurczająco na trzeci migdał?Mojemu dziecku (lat
9) grozi wycięcie a wolałabym tego uniknąć.Dzięki
Obserwuj wątek
    • basiek13 Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 16.06.05, 22:41
      Podawaj, jeśli nie ma przeciwskazań, 3 razy po łyżeczce Eurespalu i sporo wapna.
      • ewa1715 Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 17.06.05, 09:01
        Eurespal na obkurczenie 3-migdała? Pierwsze słyszę.
        Moja córka (4 lata) od kilku miesiecy bierze Lymphomyosot (w kroplach lek
        homeopatyczny) 2*15 kropli lub 3*10 dziennie. Ważne jes podawanie - w odstępach
        od jedzenia oraz popijanie maleńka iloscą wody. Spróbuj z tym.
        Pozdrawiam
        Ewa
    • wasil_ka Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 17.06.05, 08:52
      Jeśli ma ten migdał powiekszony od dłuższego czasu to marne są szanse że się
      obkurczy, wtedy zwykle jest zalecane wycięcie, gdyż powiększony migdał powoduje
      wile infekcji, wpływa na uszy etc. Jest to zabieg mało skąplikowany, ale
      dobrze byłoby mieć zaufanego lekarza. Mój syn 7 letni mił wycięty ten migdał
      dwa lata temu i od tego czasu jest poprawa zdrowia.
      • ciezarowka Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 29.06.05, 14:28
        A mój synek ma 4 lata i pani laryngolog skierowała go na wycięcie. Jak to
        wygląda? Zabieg jest pod narkozą? Czy długo trzeba przebywać w szpitalu?
        mama Mikołaja
        • wasil_ka Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 29.06.05, 14:43
          Mój syn miał wycinany 3 migdał w szpitalu prywatnym w Warszawie Centrum
          Damiana, więc mmogę ci napisać jak to wyglądało tam. Miał 3 lata. Rano dziecko
          było naczczo. Wytłumaczyliśmy mu ze będzie miał zabieg (nie używaliśmy słowa
          operacja) powiedzieliśmy ze dostanie lek na zasnięcie i w tym czasie lekarz
          sprawdzi mu uszy (miał też zakładane dreny) i migdały i potem jak się obudzi to
          dostanie lody! W szpitalu dostał syropek - głupiego jasia, potem mąż wszedł z
          nim na salę operacyjną i pani anastezjolo przyczepiała mu rózne tam diody do
          piersi mówiąc mu ze dostaje ordery. Zasnął i po operacji po pierwszym
          wybudzeniu wjechał do pokoju. Był dosyć senny, jak mógł już zacząć pić i potem
          jeśc to zjadł te lody, nic go nie bolało. Wieczorem pojechaliśmy do domu, tylko
          musiliśmy na niego uważać bo dziecko po narkozie jest albo pobudzone albo lekko
          słaniające się. PO tej operacji wszysko z nim ok. Ważna rzecz- dzieci mają w
          przypadka narkozy niepamieć wsteczną i nie należy im przypominać ani wypytywać
          o zabieg, pytania w stylu a pamiętasz jak wchodziłeś do sali operacyjnej
          wzbudzą tylko niepokój i niezdrowe zainteresowanie więc anastezjollog nas
          informował aby tematu nie rozstrząsać.
        • 72karolina Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 29.06.05, 15:45
          Mój 4 letni synek tez ma skierowanie na wycięcie trzeciego migdałka i podciecie
          migdałków podniebnych,ale w szpitalu publicznym konieczna jest konsultacja ze
          szpitalnym laryngologiem( obecnie zapisy na konsultacje w szpitalu na
          Litewskiej przyjmuja na grudzień), a potem zabieg w lutym, marcu.Takie
          informacje uzyskałam w tym tygodniu. Mojej kolezanki synek miał na Litewskiej
          zabieg i tez jest wszystko w porządku, ale stawili się do szpitala w
          poniedziałek, zabieg był we wtorek a wyszli w czwartek.Trzeba mieć ze soba
          jakiś lezak lub materac na noc, jesli zostajesz na noc z dzieckiem.
    • pimykas.1 Re: TRZECI MIGDAŁ- coś na obkurczenie 17.06.05, 09:21
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi,spróbuję tych metod może się uda...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka