mandara 27.06.05, 22:15 witam i prosze o pilny odzew Moja mała ma 1,5 roku dzisiaj przepisano jej zinnat ...reakcja jak dla mnie bardzo dziwna ...kleisty,przeżroczysty katar leje jej się z noska..do tego b.wysoka gorączka....pomocy!!!czy to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1302 Re: zinnat???? 27.06.05, 22:23 To są chyba objawy choroby, a nie reakcja na zinnat. Moja córka miała przepisany zinnat na zapalenie gardła. Było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re: zinnat???? 27.06.05, 22:52 my wlasnie jestesmy po zinnat ale w tabletkach bo moj maly nie chce zawiesin (5 lat) wszystkie objawy czyli kaszel i swisty na oskrzelach ustapily pozdrawiamy ;00 Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: zinnat???? 28.06.05, 10:42 Witaj ! Mój synek 2 letni brał zinnat na zapalenie oskrzeli (bardzo zaawansowane) po 2 dniach na kontroli wykazało że już nic nie ma w oskrzelkach. Jest naprawdę dobry ale strasznie niedobry -nie mam sposobu na podanie go.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: zinnat???? 28.06.05, 12:30 > Moja mała ma 1,5 roku dzisiaj przepisano jej zinnat ...reakcja jak dla mnie > bardzo dziwna ...kleisty,przeżroczysty katar leje jej się z noska..do tego > b.wysoka gorączka....pomocy!!!czy to normalne??? Nie wiem. Ja zwykle pytałam lekarza w jaki celu ten antybiotyk i albo się ... obrażał albo potrafił mi rzeczowo uzasadnić swoją decyzję. Na przykład pokazał mi czopy ropne na migdałkach. Albo stwierdzał - w takim razie poczekamy parę dni na rozwój choroby, może się uda bez antybiotyku. I zawsze się udawało )) Wysoka gorączka + katar + kaszel to typowe objawy wirusówki u moich dzieci, leczone bez antybiotyku. Co więcej - antybiotyk wtedy nie miał działania leczniczego, więc jego podawania oczywiście nie wpływało na rozwój choroby (co najwyżej osłabiało organizm). Ale w tym wieku oczywiście zawsze konsultowałam to u pediatry. Podawania zinnatu (a właściwie reakcji dziecka) nie wspominam nalepiej. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mol333 Re: zinnat???? 28.06.05, 18:42 Jeśli chodzi o moje dziecko i o w/w lek wspominam go bardzo źle. Nie dość, że nie był skuteczny to jeszcze obrzydliwy w smaku. Każde dziecko reaguje inaczej na ten czy inny lek. Ja unikam ZINNATU. Na choroby laryngologiczne polecam AUGMENTIN w naszym przypadku skuteczny i smaczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś