Dodaj do ulubionych

zinnat????

27.06.05, 22:15
witam i prosze o pilny odzewsmile
Moja mała ma 1,5 roku dzisiaj przepisano jej zinnat ...reakcja jak dla mnie
bardzo dziwna ...kleisty,przeżroczysty katar leje jej się z noska..do tego
b.wysoka gorączka....pomocy!!!czy to normalne???
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: zinnat???? 27.06.05, 22:23
      To są chyba objawy choroby, a nie reakcja na zinnat. Moja córka miała
      przepisany zinnat na zapalenie gardła. Było OK.
    • taptap Re: zinnat???? 27.06.05, 22:52
      my wlasnie jestesmy po zinnat ale w tabletkach bo moj maly nie chce zawiesin (5
      lat) wszystkie objawy czyli kaszel i swisty na oskrzelach ustapily
      pozdrawiamy ;00
    • magdak5 Re: zinnat???? 28.06.05, 10:42
      Witaj !
      Mój synek 2 letni brał zinnat na zapalenie oskrzeli (bardzo zaawansowane) po 2
      dniach na kontroli wykazało że już nic nie ma w oskrzelkach. Jest naprawdę
      dobry ale strasznie niedobry -nie mam sposobu na podanie go....
    • jola_ep Re: zinnat???? 28.06.05, 12:30
      > Moja mała ma 1,5 roku dzisiaj przepisano jej zinnat ...reakcja jak dla mnie
      > bardzo dziwna ...kleisty,przeżroczysty katar leje jej się z noska..do tego
      > b.wysoka gorączka....pomocy!!!czy to normalne???

Nie wiem. Ja zwykle pytałam lekarza w jaki celu ten antybiotyk i albo się ...
      obrażał wink albo potrafił mi rzeczowo uzasadnić swoją decyzję. Na przykład
      pokazał mi czopy ropne na migdałkach. Albo stwierdzał - w takim razie poczekamy
      parę dni na rozwój choroby, może się uda bez antybiotyku. I zawsze się udawało smile))

Wysoka gorączka + katar + kaszel to typowe objawy wirusówki u moich dzieci,
      leczone bez antybiotyku. Co więcej - antybiotyk wtedy nie miał działania
      leczniczego, więc jego podawania oczywiście nie wpływało na rozwój choroby (co
      najwyżej osłabiało organizm). Ale w tym wieku oczywiście zawsze konsultowałam to
      u pediatry.

Podawania zinnatu (a właściwie reakcji dziecka) nie wspominam nalepiej.

Pozdrawiam
      Jola
    • mol333 Re: zinnat???? 28.06.05, 18:42
      Jeśli chodzi o moje dziecko i o w/w lek wspominam go bardzo źle. Nie dość, że nie był skuteczny to jeszcze obrzydliwy w smaku. Każde dziecko reaguje inaczej na ten czy inny lek. Ja unikam ZINNATU. Na choroby laryngologiczne polecam AUGMENTIN w naszym przypadku skuteczny i smaczny. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka