aga997 23.07.05, 14:53 Mój mały ma takiego z tyłu główki i trochę się powiększa jest wypukły i czerwony ,jak to jest z tymi naczyniakami , czy znikają ,czy je trzeba usunąć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: naczyniak 23.07.05, 14:57 hej mój synek ma naczyniaczek na policzku wyglada jak mały siniaczek nie jest czerwony pojawil się jak Mateusz miał jakiś miesiąc ale się wtedy wystraszyłam drugiego ma na bioderku czerwoneko wygląda jak "malinka" i ten już się nie zmiejsza co nie znaczy że taki zostanie nam lekarka powiedziala ze naczyniaczki znikaja do 2-3 roku zycia nie wiem czy wszystkie na zdjęciach to widać więc jak masz ochotę to zapraszam do ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: naczyniak 23.07.05, 14:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20635896&a=20675125 na ostanim zdjeciu widac wyraźnie Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: naczyniak 23.07.05, 15:07 > Mój mały ma takiego z tyłu główki i trochę się powiększa jest wypukły > i czerwony ,jak to jest z tymi naczyniakami , czy znikają ,czy je > trzeba usunąć ? Wypukły i czerwony - to pewnie tzw. naczyniak truskawkowy. Powinien zniknąć najpóźniej do 9 roku życia. Jak nie zniknie, można ewentualnie usunąć operacyjnie, ale na razie lepiej czekać. Odpowiedz Link Zgłoś