Dodaj do ulubionych

Odstające uszy

23.08.05, 17:19
mam 16 lat i wielki kompleks ktory calkowicie rujnuje mi zycie!!!!
mam odstajace uszy!!!!!
prosilam mame zeby pozwolila mi na operacje plastyczna ale ona ma to
gdzies!!!!
nie nawidze jej teraz !!!
nie chce mi pomoc.........
Obserwuj wątek
    • nina.madej Re: Odstające uszy 08.01.06, 21:06
      Niedawno urodziłam wspaniałego,zdrowego syna,który tak samo jak ja ma odstające
      uszy.Jest tak ładnym dzieckiem,że dodają mu one uroku.Jak juz wspomniałam ja
      też mam odstające uszy,i nie raz ktoś sprawił mi przykrość,ale się nie dałam!
      Nadrabiam czym innym!Wiadomo,że nikt nie jest w formę lany i tak napawdę nie
      powinnismy się przejmować tym co inni mówią.Badzmy sobie takimi jak
      jesteśmy,wazne jest zdrowie,a ludziom nigdy się nie dogodzi!Już tacy są!
    • agz75 Re: Odstające uszy 09.01.06, 22:01
      mój synek też ma odstające uszy i ostatnio doktor coś wspominała o zabiegu
      nacinania małżowiny usznej. Nacina się ją od strony wewnętrznej i dzięki temu
      wygina się ona w stronę przeciwną niż nacięcie. Jest to mały zabieg, córka
      znajomej (miała tak odstające uszy, że sterczały jej z włosów)miała go
      wykonanego przez ortopedę, wykonują też laryngolodzy. Efekt podobno bardzo
      dobry i zdaje mi się, że można na kasę chorych. Powiedz o tym mamie, może gdy
      dowie się że nie jest to tak drogi zabieg, jak operacja plastyczna, to się
      bardziej zainteresuje.
      • tomi961 Re: Odstające uszy 03.05.06, 21:16
        hi, czy mozecie mi pomoc i podac pare adresow lub nr tel lekarzy? lub wiecie
        gdzie moge szukac? dzieki
      • mawi24 Re: Odstające uszy - do agz75 04.05.06, 15:20
        Jeśli możesz to podaj jakieś bliższe namiary na lekarzy wykonujących tego typu
        zabiegi. Może być na pocztę mawi24@gazeta.pl
        Z góry dziękuję.
      • pacynka27 Re: Odstające uszy 03.06.06, 13:37
        Agz75 podaj, proszę szczegóły tego zabiegu. Czy dziecko jest usypiane czy
        znieczulane miejscowo, czy ma potem jakiś opatrunek i jak długo goi sie rana.
        Interesuje mnie to bo u mnie w rodzinie jest dziewczynka czteroletnia z
        odstającymi uszkami (a wiadomo że dziewczynce gorzej niz chłopcu z takim
        kosmetycznym defektem). Tylko czy robi się taki zabieg tak małym dzieciom?
        Będę wdzięczna za odpowiedź.
    • emillka2 Re: Odstające uszy 03.06.06, 10:57
      mam odstające uszy!!!!!! chciałabym sobie zrobić operacje na nie ale rodzice
      mówią że oczywiście mogę ją sobie zrobić jak będę miała na nią kase!! ale skąd
      ja mam wziąć tyle forsy????? ile wogóle kosztuje taka operacja??? jestem dosyć
      ładną dziewczyną, nie nażekam ale przez te uszy wogóle nie moge chodzić w kitku
      ani spinać włosów!!!! boje się spoktykać z innymi chłopakami bo wydje mi się że
      śmieją sie ze mnie przez te uszy!! wszyscy mi mówią że przesadzam no ale co ja
      moge na to poradzić???? mam przez nie ogromny kompleks!!!!! tylko tej operacji
      brakuje mi do szczęściasad((
    • malesajensfikszyn Re: Odstające uszy 15.06.06, 09:04
      Jeśli chodzi o operację plastyczną to taki zabieg jest kosztowny. Jedno ucho kosztuje ok. 2.000! Zabieg polega na wycięciu zalegającej skóry "z tyłu" ucha pod małżowiną i zszycia. Przez ok. miesiąc ma się opatrunek na uszach (duże plastry), póżniej przez 3 miesiące chodzi się w opasce (można skrócić ten czas, ale dla jak najlepszego efektu doradza się wytrzymać) i jeszcze po tym kilka miesięcy zakłada się opaskę na noc.. No dużo tego, ale ja bym wytrzymała!! A wy? smile I jeszcze dla mam z małymi dzieciakami- jeśli wasze dzieciątka będą bardzo przeżywać te uszka i będą miały z tego powdu ogromne kompleksy, zgodzcie się... Sama jestem teraz mama 4- mies. córeczki. Modlę się, żeby nie miała po mnie uszu...wink Sama mam i jest to dla mnie ogromny problem. Bardzo żałuję, że rodzic3e nie zgodzili się na zabieg! Mam z tego powodu ogreomną skazę na psychice, i wiem to dopiero w tym wieku.
      • nataliii15 Re: Odstające uszy 13.07.06, 15:21
        Mialam operacje na uszy.Podobnie jak wy mialam straszy kompleks...operacja ta
        kosztowala 2tys.Lekarz wycioł mi kawalek skory z tyłu ucha.Jeszcze mam szwy ale
        po okolo 10 dniach zaczną same odchodzić...opatrunek czyli bandaż z gazikami
        miałam dwa dni a teraz nosze zwykłą elastyczną opaskę smile musze ją nosić przez 4
        do 5 tygodni...znieczulenie miejscowe czyli mogłam sobie tylko podsypiać i
        byłam świadomawink) ból czulam dopiero drugiej nocy...tak naprawdę nie ma sie
        czego bac jezeli sie naprawde tego pragnie!Pozdrawiam ;*
      • diakini Re: Odstające uszy 18.06.07, 13:57
        ja jestem zszokowana cena tu podaną. mój siostrzeniec miał korekcję odstających
        uszu u pana dr Krzysztofa Szuymańskiego na Oświatowej 14 w Warszawie i
        kosztowało to 2500 za oba. I już nie mamy w rodzinie plastusia, a diecko chodzi
        do szkoły szcześliwe
        • mach_2 Re: Odstające uszy 26.06.07, 15:05
          Dużo taniej jest w Czechach - nawet 1100 zl za dwoje uszu (czyli 7500 koron) -
          Trzyniec, lekarze Daniel Furmanek i Martin Brzuchanski.
          Czytalem o szpitalu w Trzyńcu na forum Beauty w Polsce i opinie są b. dobre.
          Ja mam termin na 23.07 (tylko jedno ucho, drugie jest OK).

Ceny w niektórych polskich klinikach są z kosmosu, np. u mnie, w Bielsku-
          Bialej, na korekcję obu uszu trzeba wydać 3600 zl.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka