Dodaj do ulubionych

Homeopatyczne na katar

20.09.05, 12:47
Jakie leki homeopatyczne na katar można podawać 2 latkowi i w jakich
ilosciach?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 12:56
      np.Euphorbium spray, jak najwcześniej przy początkach infekcji 1/2 fiolki
      Oscillococinum.
      ALE Homeopatia to dobieranie leku do konkretnej osoby.
      • dudi76 Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 13:23
        A jak ty podajesz oscilococilum dzieciaczkowi. Bo moja mała ma dwa lata i też
        bym jej spróbowała dac.
        • 5_monika Re: dudi76 20.09.05, 13:34
          np.1/3 fiolki kulek do buzi i najlepiej jeśli tam się rozpuszczą i wchłoną
          przez śluzówki w jamie ustnej.
        • kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:19
          Moja Oliwka ma tez 2 latka i właśnie tydzien temu skończyłam jej podawać
          oscillococillum ( chyba jakoś tak to sie pisze)
          przez 2 dni dawać 3x dziennie po pół fiolki,a potem każdego dnia raz dziennie
          tylko pół fiolki. Nam pomogło od razu no i jestem bardzo szczesliwa bo chciaz
          raz skończyło sie bez antybiotyku a dodam ze chorowała moja córcia bardzo czesto
          ( złobek) dosłownie co 2 tyg i non stop na antybiotyku. Teraz zauważyłam, że
          coś zaczyna sie dziac i od razu jej to podałam szybko pomogło
    • przeciwcialo Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 13:20
      Ja zawsze psikam w nosek Euphorbium comp. Ok. 23 zł a świetnie nawilza i leczy
      katar. Bezpieczny nawet dla niemowlaków.
      • kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:19
        U nas Euphorbium 28zł wawa
        • kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:20
          dodam, że te kropelki nam nie pomagały. najlepszy jest Nasivin ale można jego
          stosować tylko 5 dni nie dłużej
    • magda_lena11 Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 18:48
      Dziewczyny, poczytajcie o sposobie produkcji leków homeopatycznych i stopniu
      ich rozcieńczenia. Czy aprawdę myślicie, że słodzona woda pomaga na katar? (i
      na inne dolegliwości?) No, ale w końcu - wiara czyni cuda.....
      • redorek Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 23:03
        magda
        ja znawca homeopatii nie jestem ale mysle ze cos w tym jest
        dorosły moze sobie wmówic i uwierzyc w to że homeo pomogło ale 2-3 letnie
        dziecko raczej tego nie potrafi
        równiez polecam Euphorbium
      • mama_marty Re: do magda_lena11 21.09.05, 21:55
        A czy kiedykolwiek próbowałas leczyć sie homeopatycznie? skoro te "pudrowane"
        kulki moga pomóc to po co faszerowac się (a tym bardziej dziecko) chemią i
        antybiotykami? A czy wiesz co to sa antybiotyki? jakie wyniszczenie sieją w
        organiźmie, jak wyjaławiają - a później o kolejna infekcje nie trudno? A czy
        wiesz, że antybiotyki upośledzaja system immunologiczny? Zatem, następnym razem
        jak będziesz chciała siać zamęt z "pudrowanymi" kulkami to dobrze rozważ za i
        przeciw. Ja bardzo polecam homeopatię. Ostatnio duzo na ten temat czytam (jest
        tez forum homeopatyczne na prywatnych) i własnie się do tego sposobu leczenia
        przekonałam. Jako przykład leczenia dam sama siebie - w zeszłym tygodniu
        rozchorowałam się (początki kataru, niesamowity ból gardła, gardło bardzo
        zaczerwienione) i postawiłam tylko na homeo, zawziełam sie i powiedziałam
        sobie, że chemi nie wezmę i nie moge powiedzieć, że bardzo w to homeo
        wierzyłam, tylko postanowiłam spróbować. Wziełam oscillo... i Mercurius
        Solubilis complex Lehning nr39 na zapalenie gardła i anginy i po dwóch dniach
        ból gardła całkowicie odszedł w zapomnienie a katar (jesli mozna to cos tak
        nazwać) trwał 3 dni i obyło się bez teatralnego smarkania i kichania. Czyli po
        3-4 dniach było po infekcji a wcześniej kiedy leczyłam się lekami typu grypexy
        itp z takim gardłem i tak lądowałam na antybiotyku. Po raz pierwszy w zyciu
        wyleczyła sie bez antybiotyku, a jestem bardzo chorowita i antybiotyki
        przepisywano mi jak witaminy, bo bez tego nie było mowy o leczeniu.

Niech piszą o tym co chcą, niech nazywaja to "pudrowanymi" kulkami, ale coś w
        tym jest i na pewno nie będe faszerwać siebie i swojego dziecka lekami, które
        przy okazji mają całą listę skutków ubocznych. Oszczędźcie swoje dzieci i
        próbujcie homeopatii. Oczywiście zdarza sie, że na niektóre osoby homeo po
        prostu nie działa.

Pozdrawiam, mama_marty
    • karolcia801 Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 08:49
      Ja tez podawałam kiedyś Euphorbium, ale nam za bardzo nie pomagał, przy
      malutkim katarze ok ale przy zapchanym nosku i ociekajacym śluzem-nie. Ja jak
      córka ma malutki katarek to obecnie podaje wode morska do noska a jak już duży
      katar to woda + Olbas na poduszeczkę i nosek sie "odtyka", dodatkowo Olbas
      dodaje do specjalnego czajniczka do inhalacji-ponoć Olbas też świetnie zabija
      bakterie w powietrzu. Dla mnie to sprawdzona i skuteczna metoda.
      Pozdrawiam
      • dorek3 Re: Homeopatyczne na katar 22.09.05, 11:49
        Popieram. Olbas jest rewelacyjny. Nam równiez Euphorbium za bardzo nie pomaga.
        Otrivin/Vasivin tak, ale to na krótką metę . Olab na poduszkę i pidżamkę i mały
        zasmarkaniec śpi całą noc bezproblemów!
        U na Marimer (woda morka) służy do codziennej pielęgnacj nosków o ile tylko ich
        własciciele dadza sobie cos psiknąć.
    • mama_marty Re: Homeopatyczne na katar 22.09.05, 11:15
      Poniżej wklejam linki z lekami homeopatycznymi różnych firm: sa tam na katar,
      gardło i inne, trzeba tylko poczytać i dobrać coś dla dziecka (i dla siebie w
      razie potrzeby smile). Ważne jest aby jak najlepiej dobrać dany specyfik do
      konkretnych objawów i zapoznac się z zasadami leczenia homeopatycznego pod tym
      linkiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15916103&a=15916103

www.dagomed.pl/grupy_terapeutyczne.html
      www.dolisos.pl/OpisLekow.html?id=sepia
      www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/lehning.html
      www.kalpol.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka