wasil_ka 20.09.05, 12:47 Jakie leki homeopatyczne na katar można podawać 2 latkowi i w jakich ilosciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 12:56 np.Euphorbium spray, jak najwcześniej przy początkach infekcji 1/2 fiolki Oscillococinum. ALE Homeopatia to dobieranie leku do konkretnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi76 Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 13:23 A jak ty podajesz oscilococilum dzieciaczkowi. Bo moja mała ma dwa lata i też bym jej spróbowała dac. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: dudi76 20.09.05, 13:34 np.1/3 fiolki kulek do buzi i najlepiej jeśli tam się rozpuszczą i wchłoną przez śluzówki w jamie ustnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:19 Moja Oliwka ma tez 2 latka i właśnie tydzien temu skończyłam jej podawać oscillococillum ( chyba jakoś tak to sie pisze) przez 2 dni dawać 3x dziennie po pół fiolki,a potem każdego dnia raz dziennie tylko pół fiolki. Nam pomogło od razu no i jestem bardzo szczesliwa bo chciaz raz skończyło sie bez antybiotyku a dodam ze chorowała moja córcia bardzo czesto ( złobek) dosłownie co 2 tyg i non stop na antybiotyku. Teraz zauważyłam, że coś zaczyna sie dziac i od razu jej to podałam szybko pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 13:20 Ja zawsze psikam w nosek Euphorbium comp. Ok. 23 zł a świetnie nawilza i leczy katar. Bezpieczny nawet dla niemowlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:19 U nas Euphorbium 28zł wawa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_oliwia Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 21:20 dodam, że te kropelki nam nie pomagały. najlepszy jest Nasivin ale można jego stosować tylko 5 dni nie dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
magda_lena11 Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 18:48 Dziewczyny, poczytajcie o sposobie produkcji leków homeopatycznych i stopniu ich rozcieńczenia. Czy aprawdę myślicie, że słodzona woda pomaga na katar? (i na inne dolegliwości?) No, ale w końcu - wiara czyni cuda..... Odpowiedz Link Zgłoś
redorek Re: Homeopatyczne na katar 20.09.05, 23:03 magda ja znawca homeopatii nie jestem ale mysle ze cos w tym jest dorosły moze sobie wmówic i uwierzyc w to że homeo pomogło ale 2-3 letnie dziecko raczej tego nie potrafi równiez polecam Euphorbium Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marty Re: do magda_lena11 21.09.05, 21:55 A czy kiedykolwiek próbowałas leczyć sie homeopatycznie? skoro te "pudrowane" kulki moga pomóc to po co faszerowac się (a tym bardziej dziecko) chemią i antybiotykami? A czy wiesz co to sa antybiotyki? jakie wyniszczenie sieją w organiźmie, jak wyjaławiają - a później o kolejna infekcje nie trudno? A czy wiesz, że antybiotyki upośledzaja system immunologiczny? Zatem, następnym razem jak będziesz chciała siać zamęt z "pudrowanymi" kulkami to dobrze rozważ za i przeciw. Ja bardzo polecam homeopatię. Ostatnio duzo na ten temat czytam (jest tez forum homeopatyczne na prywatnych) i własnie się do tego sposobu leczenia przekonałam. Jako przykład leczenia dam sama siebie - w zeszłym tygodniu rozchorowałam się (początki kataru, niesamowity ból gardła, gardło bardzo zaczerwienione) i postawiłam tylko na homeo, zawziełam sie i powiedziałam sobie, że chemi nie wezmę i nie moge powiedzieć, że bardzo w to homeo wierzyłam, tylko postanowiłam spróbować. Wziełam oscillo... i Mercurius Solubilis complex Lehning nr39 na zapalenie gardła i anginy i po dwóch dniach ból gardła całkowicie odszedł w zapomnienie a katar (jesli mozna to cos tak nazwać) trwał 3 dni i obyło się bez teatralnego smarkania i kichania. Czyli po 3-4 dniach było po infekcji a wcześniej kiedy leczyłam się lekami typu grypexy itp z takim gardłem i tak lądowałam na antybiotyku. Po raz pierwszy w zyciu wyleczyła sie bez antybiotyku, a jestem bardzo chorowita i antybiotyki przepisywano mi jak witaminy, bo bez tego nie było mowy o leczeniu. Niech piszą o tym co chcą, niech nazywaja to "pudrowanymi" kulkami, ale coś w tym jest i na pewno nie będe faszerwać siebie i swojego dziecka lekami, które przy okazji mają całą listę skutków ubocznych. Oszczędźcie swoje dzieci i próbujcie homeopatii. Oczywiście zdarza sie, że na niektóre osoby homeo po prostu nie działa. Pozdrawiam, mama_marty Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: Homeopatyczne na katar 21.09.05, 08:49 Ja tez podawałam kiedyś Euphorbium, ale nam za bardzo nie pomagał, przy malutkim katarze ok ale przy zapchanym nosku i ociekajacym śluzem-nie. Ja jak córka ma malutki katarek to obecnie podaje wode morska do noska a jak już duży katar to woda + Olbas na poduszeczkę i nosek sie "odtyka", dodatkowo Olbas dodaje do specjalnego czajniczka do inhalacji-ponoć Olbas też świetnie zabija bakterie w powietrzu. Dla mnie to sprawdzona i skuteczna metoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Homeopatyczne na katar 22.09.05, 11:49 Popieram. Olbas jest rewelacyjny. Nam równiez Euphorbium za bardzo nie pomaga. Otrivin/Vasivin tak, ale to na krótką metę . Olab na poduszkę i pidżamkę i mały zasmarkaniec śpi całą noc bezproblemów! U na Marimer (woda morka) służy do codziennej pielęgnacj nosków o ile tylko ich własciciele dadza sobie cos psiknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marty Re: Homeopatyczne na katar 22.09.05, 11:15 Poniżej wklejam linki z lekami homeopatycznymi różnych firm: sa tam na katar, gardło i inne, trzeba tylko poczytać i dobrać coś dla dziecka (i dla siebie w razie potrzeby ). Ważne jest aby jak najlepiej dobrać dany specyfik do konkretnych objawów i zapoznac się z zasadami leczenia homeopatycznego pod tym linkiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15916103&a=15916103 www.dagomed.pl/grupy_terapeutyczne.html www.dolisos.pl/OpisLekow.html?id=sepia www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/lehning.html www.kalpol.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś