Dodaj do ulubionych

Jak pobrać mocz?

18.10.05, 10:58
Obserwuj wątek
    • dosia23 Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 11:02
      Sorry nie zdażyłam dopisać że chodzi o 10 miesięczną dziewczynke. Macie
      doświadczenie w tym temacie?
      • halinka20 Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 13:26
        ja mam trzymiesięczną dzidzię też dziewczynkę, więc tak kupujesz w aptece
        woreczek na mocz i pojemniczek wyjałowiony, później najlepiej z rana myjesz
        narządy rodne małej (ja myję pieluszką tetrową zamoczoną w wodzie) i
        przyklejasz woreczek zgodnie ze kształtem anatomicznym (jak zobaczysz otówr
        woreczka to się zorientujesz o co mi chodzi)i czekasz aż maleństwo nasiusia smile)
        • j_aga Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 15:41
          A ja zypytam ja pobrać mocz na posiew? Ktoś łapał. Hela m 8 m-cy. Tydzień temu
          złapaliśmy siki w worwczek, i pielęgniarka powiedziała, że do badań ogólnych
          mogą być, ale nie na posiew. Mamy nasikać do pojemnika(jałowego) albo na
          płytkę. Siedzę ad nią, tylko raz w tym czasie siknęła, a mnie nie udało się
          nawet podstawić tej płytki, nie mówiąc, że ma ja obsikać z dwóch sron. Macie
          jakieś doświadczenie w tym temacie?
          • madziulec Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 15:46
            niech nasika do tego pojemiczka wink potem wkladasz plytke do pojemniczka i juz.
            Trzymasz plytke w pojemniczku okolo zdaje sie 2 minut i juz... Mocz wylewasz wink
            Gotowe wink
            • uszatkowa Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 22:58
              robiłam podobnie na posiew, dodam że przy łapaniu moczu to jak przykleiłam
              woreczek to nie mogłam złapać bo zawsze uciekał mocz, dopiero jak przytrzymałam
              woreczek w trakcie oddawania moczu to naleciało,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka