dosia23 Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 11:02 Sorry nie zdażyłam dopisać że chodzi o 10 miesięczną dziewczynke. Macie doświadczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
halinka20 Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 13:26 ja mam trzymiesięczną dzidzię też dziewczynkę, więc tak kupujesz w aptece woreczek na mocz i pojemniczek wyjałowiony, później najlepiej z rana myjesz narządy rodne małej (ja myję pieluszką tetrową zamoczoną w wodzie) i przyklejasz woreczek zgodnie ze kształtem anatomicznym (jak zobaczysz otówr woreczka to się zorientujesz o co mi chodzi)i czekasz aż maleństwo nasiusia ) Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 15:41 A ja zypytam ja pobrać mocz na posiew? Ktoś łapał. Hela m 8 m-cy. Tydzień temu złapaliśmy siki w worwczek, i pielęgniarka powiedziała, że do badań ogólnych mogą być, ale nie na posiew. Mamy nasikać do pojemnika(jałowego) albo na płytkę. Siedzę ad nią, tylko raz w tym czasie siknęła, a mnie nie udało się nawet podstawić tej płytki, nie mówiąc, że ma ja obsikać z dwóch sron. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 15:46 niech nasika do tego pojemiczka potem wkladasz plytke do pojemniczka i juz. Trzymasz plytke w pojemniczku okolo zdaje sie 2 minut i juz... Mocz wylewasz Gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
uszatkowa Re: Jak pobrać mocz? 18.10.05, 22:58 robiłam podobnie na posiew, dodam że przy łapaniu moczu to jak przykleiłam woreczek to nie mogłam złapać bo zawsze uciekał mocz, dopiero jak przytrzymałam woreczek w trakcie oddawania moczu to naleciało, Odpowiedz Link Zgłoś