Dodaj do ulubionych

bakterie nw moczu

02.11.05, 13:06

Obserwuj wątek
    • ma4ig Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:11
      Niedawno pobierałam siuśki do badań mojej córci. Czekałam wtedy z
      niecierpliwością na wyniki. Na szczęście były ok. Spytaj lekarza, czy nie ma
      innej metody pobrania moczu, np. punkcja pęcherza? Bardzo dokładne badanie.
      • malgosiek2 Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:17
        A po co punkcja?
        Lepsza metoda to zcewnikowanie znacznie mniej inwazyjna.
        pzdr.gosia
    • malgosiek2 Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:11
      A może udałabyś się z dzieckiem do specjalisty nefrologa?
      Tam szybciej i skuteczniej uzyskasz pomoc.
      Może będzie potrzebna jakaś inna diagnostyka w zakresie chorób ukł.moczowego.
      Niestety antybiotyk raczej będzie wskazany,by wytępić tę bakterię.
      pzdr.Gosia
      • rybka69 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:24
        Mam pytanie, jak wychodzi Wam badanie moczu ogólne- czy jest tam faktycznie
        stan zapalny- czy nie. Jeśli tak to bakteria jest w układzie moczowym, jeśli
        badanie ogólne jest ok, to znaczy, że bakteria jest w cipci,i wystarczą środki
        zewnętrzne- polecam leczenie homeopatyczne. Jutro podam Ci nazwę leku na e-
        coli, ale z dawką musisz udać się do lekarza homeopaty- jeśli nie znaśz żadnego-
        podam Ci namiary na pediatrę homeopatę w Legionowie. Bardzo też pomagają
        kąpiele w korze dębowej. Kupujesz sypką korę i gotujesz 5 min od momentu
        wrzenia. Wlewasz do wanny i dolewasz wody. Podawaj małej żurawinę w tabletkach
        Herbapolu- na pocztątku dwa razy dziennie- mała będzie miała kwaśny odczyn
        moczu- a e coli boi się kwaśnego moczu. Ja swojej podaję już ponad rok, moja ma
        bakterię w pochwie i dzięki żurawinie bakteria nie przedostała się do ukłądu
        moczowego. Jeśli podejrzewasz, że u Ciebie jest podobniem (patrz badanie
        ogólne), to zrób jej wymaz z pochwy. Jak wyleczę cipunię swojej córy- dam Ci
        znać- jak to zrobić, na razie mamy nawroty, ale wogóle nie stosujemy żadnych
        antybiotyków.
        • rybka69 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:26
          ...a zapomniałam dodać, że bakteria mimo, że nawraca, jest mniej groźna-
          zamiast trzech+ w wyniku badania teraz mamy jeden+.
          Pozdrawiam
          • maladorotka Re: do rybka 07.11.05, 12:38
            ja wyleczylam coreczke z e.coli w pochwie na amen szczepionką w tabletkach o
            nazwie Uro Vaxom. bakteria przez rok nawracala, a homeopat... wybacz, tez
            stosowalysmy pol roku. jesli twoja coreczka skonczyla 2 latka zapytaj nefrologa
            o te szczepionke - ja ja podalam i jestem szczesliwa. Wreszcie nie ma bolu, uplawow.
    • julamimi Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:38
      terina, a jak pobierasz mocz? myjesz dziecko przed pobraniem moczu? woda?
      riwanolem? lapiesz do woreczka czy do pojemniczka?
      10^4 nie jest wartoscia podlegajaca leczeniu (chyba ze sa jakies inne ewidentne
      oznaki zakazenia ukladu moczowego) w przypadku e.coli. Taki wynik to moze byc
      zanieczyszczenie probki i wymaga powtorzenia.
      Wiecej tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158
      pozdr
      • maladorotka Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:39
        Julami ma racje 10 do 4 nie poddaje sie leczeniu
        • tetrina Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 17:11

• tetrina Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 17:13

• mami7 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 20:19
              A jakie jest ph z badania ogólnego?
            • mami7 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 20:21
              Na twoim miejscu podeszłabym jednak z dzieckiem do nefrologa.
              Przynajmniej wyjaśniłby sprawę szczepienia i bardziej pomoże niz pediatra teraz.
              Przy takich wynikach, tj. e coli. z woreczka i dobrym moczu ogólnym, nie ma mowy o antybiotyku. Nawet jesli jest to 3 miesięczna dzidzia.
              Jakby lekarz się pokusił o przepisanie, podejdz do specjalisty, albo chociaz innego pediatry.
              A czy pediatra dał dziecku Furaginę? Powiedział o zakwaszaniu moczu?

Pozdrawiam
          • jolka_sz Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 20:10
            Miałam podobny problem z moim starszym synkiem. Ciagle wychodziła bakteria w
            posiewie moczu. Abstrachujac od tego czy rzeczywiscie było zapalenie czy próbki
            były zanieczyszczone synka zaszczepiłam. Konsultowałam się w tej sprawie z
            nefrologiem (znanym na forumm ZUM...) i z specjalistą z serwisu szczepienia.pl.
            Oboje twierdzili, że ewentualne zapalenie dróg moczowych nie są przeciwskazaniem
            do szczepienia. Przedstawiłam odpowiednie zaświadczenie pediatrze i było ok.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka