ma4ig Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:11 Niedawno pobierałam siuśki do badań mojej córci. Czekałam wtedy z niecierpliwością na wyniki. Na szczęście były ok. Spytaj lekarza, czy nie ma innej metody pobrania moczu, np. punkcja pęcherza? Bardzo dokładne badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:17 A po co punkcja? Lepsza metoda to zcewnikowanie znacznie mniej inwazyjna. pzdr.gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: bakterie nw moczu 02.11.05, 13:11 A może udałabyś się z dzieckiem do specjalisty nefrologa? Tam szybciej i skuteczniej uzyskasz pomoc. Może będzie potrzebna jakaś inna diagnostyka w zakresie chorób ukł.moczowego. Niestety antybiotyk raczej będzie wskazany,by wytępić tę bakterię. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
rybka69 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:24 Mam pytanie, jak wychodzi Wam badanie moczu ogólne- czy jest tam faktycznie stan zapalny- czy nie. Jeśli tak to bakteria jest w układzie moczowym, jeśli badanie ogólne jest ok, to znaczy, że bakteria jest w cipci,i wystarczą środki zewnętrzne- polecam leczenie homeopatyczne. Jutro podam Ci nazwę leku na e- coli, ale z dawką musisz udać się do lekarza homeopaty- jeśli nie znaśz żadnego- podam Ci namiary na pediatrę homeopatę w Legionowie. Bardzo też pomagają kąpiele w korze dębowej. Kupujesz sypką korę i gotujesz 5 min od momentu wrzenia. Wlewasz do wanny i dolewasz wody. Podawaj małej żurawinę w tabletkach Herbapolu- na pocztątku dwa razy dziennie- mała będzie miała kwaśny odczyn moczu- a e coli boi się kwaśnego moczu. Ja swojej podaję już ponad rok, moja ma bakterię w pochwie i dzięki żurawinie bakteria nie przedostała się do ukłądu moczowego. Jeśli podejrzewasz, że u Ciebie jest podobniem (patrz badanie ogólne), to zrób jej wymaz z pochwy. Jak wyleczę cipunię swojej córy- dam Ci znać- jak to zrobić, na razie mamy nawroty, ale wogóle nie stosujemy żadnych antybiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka69 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:26 ...a zapomniałam dodać, że bakteria mimo, że nawraca, jest mniej groźna- zamiast trzech+ w wyniku badania teraz mamy jeden+. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: do rybka 07.11.05, 12:38 ja wyleczylam coreczke z e.coli w pochwie na amen szczepionką w tabletkach o nazwie Uro Vaxom. bakteria przez rok nawracala, a homeopat... wybacz, tez stosowalysmy pol roku. jesli twoja coreczka skonczyla 2 latka zapytaj nefrologa o te szczepionke - ja ja podalam i jestem szczesliwa. Wreszcie nie ma bolu, uplawow. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:38 terina, a jak pobierasz mocz? myjesz dziecko przed pobraniem moczu? woda? riwanolem? lapiesz do woreczka czy do pojemniczka? 10^4 nie jest wartoscia podlegajaca leczeniu (chyba ze sa jakies inne ewidentne oznaki zakazenia ukladu moczowego) w przypadku e.coli. Taki wynik to moze byc zanieczyszczenie probki i wymaga powtorzenia. Wiecej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 12:39 Julami ma racje 10 do 4 nie poddaje sie leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 20:21 Na twoim miejscu podeszłabym jednak z dzieckiem do nefrologa. Przynajmniej wyjaśniłby sprawę szczepienia i bardziej pomoże niz pediatra teraz. Przy takich wynikach, tj. e coli. z woreczka i dobrym moczu ogólnym, nie ma mowy o antybiotyku. Nawet jesli jest to 3 miesięczna dzidzia. Jakby lekarz się pokusił o przepisanie, podejdz do specjalisty, albo chociaz innego pediatry. A czy pediatra dał dziecku Furaginę? Powiedział o zakwaszaniu moczu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_sz Re: bakterie nw moczu 07.11.05, 20:10 Miałam podobny problem z moim starszym synkiem. Ciagle wychodziła bakteria w posiewie moczu. Abstrachujac od tego czy rzeczywiscie było zapalenie czy próbki były zanieczyszczone synka zaszczepiłam. Konsultowałam się w tej sprawie z nefrologiem (znanym na forumm ZUM...) i z specjalistą z serwisu szczepienia.pl. Oboje twierdzili, że ewentualne zapalenie dróg moczowych nie są przeciwskazaniem do szczepienia. Przedstawiłam odpowiednie zaświadczenie pediatrze i było ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś