Dodaj do ulubionych

nocne bole

09.11.05, 13:31
Czasami moja 3-letnia corka skarzy sie w nocy na bole
nozek,raczek.Placze,wierci sie .Pomaga podanie paracetamolu.Pojawiaja sie co
jakis czas,boli kilka nocy pod rzad potem spokoj.Pediatra twierdzi,ze to bole
wzrostowe,przejda z czasem.Czy wasze dzieci tez tak maja?Na wszelki wypadek
robilam podstawa morfologie i jest OK wiec to moze rzeczywiscie wzrostowe.Ale
takie silne?
Obserwuj wątek
    • vaniliaa1 Re: nocne bole 09.11.05, 13:59
      moja siostra tez bardzo ostro to przechodzila. czasami cala noc nie spala.
      trzymaj si ebedzie oksmile
      • aw271 Re: nocne bole 09.11.05, 15:20
        maja,maja. Podobno przejdzie.
        • anka1 Re: nocne bole 09.11.05, 15:24
          ale badania porob, oprocz morfologii dobrze byloby aso sprawdzic. a nie
          przechodzila niedawno jakiegos przeziebienia ? teraz sporo problemow z takimi
          bolami pojawia sie np. po anginach, jako ich powiklanie.
    • mamaptysia Re: nocne bole 09.11.05, 19:39
      Mojej koleżanki dzieci też tak miały.Dodam że są wysokie jak na swój wiek a
      mają 4 lata i nawet teraz czasem się to zdarza.
    • dota111 Re: nocne bole 09.11.05, 21:22
      Cierpliwosci i ja i moja siostra mialysmy takie bole i wyroslysmy z tego. mama
      podawala nam pabialgine (ale to bylo wieki temu) i rozcierala nam nogi nie bylo
      jej lekko do dzisiaj wspomina nieprzespane noce ale wszystko przeszlo.

d
    • lidma Re: nocne bole 09.11.05, 21:38
      Moja córeczka też popłakuje nocami skarżąc się na ból nóg, troche się
      wystraszyłam bo częściej to się ostatnio pojawiało. Też pomagał paracetamol i
      masaże:o((- noc i sen z głowy. Badania w normie, jeszcze czeka nas wizyta u
      ortopedy, tak na wszelki wypadek :o)
    • acorns Re: nocne bole 09.11.05, 22:24
      Ja stosowałem wcierkę rozgrzewającą Leovet (dla koni). Niby na etykietce
      było "for animal use only", ale działało skutecznie na dziecko. Nacierałem jej
      nogę tym, masowałem kilkanaście minut, owijałem bandażem i było OK.
      • gabrielsta Re: nocne bole 10.11.05, 08:14
        No, właśnie?
        U naszego synka zaczęło się w styczniu br. (miał 2,5 roku)i lekarz rodzinny
        stwierdził BÓLE WZROSTOWE kazał podawać coś przeciwbólowego, maść rozgrzewającą
        i masować. Zrobiliśmy mu wyniki krwi i rtg prawej nóżki (bo tylko ta go bolała)
        i oczywiście bylismy u ortopedy, który stwierdził, że wszystko jest w porządku.
        Ale czegoś takiego jak bóle wzrostowe nie ma!
        Mamy małego obserwować i w razie czego przyjechać do niego na oddział do
        szpitala to zrobi dodatkowe badania(ale jakie?, z jakiej przyczyny? i dlaczego
        mały płacze z bólu to się nie dowiedziałam). I to była cała wizyta!
        Pojechaliśmy prywatnie do drugiego ortopedy...słowa, które usłyszałam:
        - nie ma czegoś takiego jak bóle wzrostowe! Lekarze, którzy tak diagnozują
        poprostu się nie znają i powtarzają opinię z lat 70-tych....
        U małego podejrzewał chorobę Perthesa, kolejne rtg stawów biodrowych, USG, krew-
        no i wszystko jest prawidłowe wyniki ok, budowa i gęstość kości też.
        W tym wypadku stwierdził iż synek musiał przejść zapalenie stawów po
        przeziębieniu, dał nam lek przeciwzapalny w spreyu gdyby bóle się powtarzały.
        I co Wy na to? Są te bóle wzrostowe czy ich nie ma?
        Na razie obserwuję synka, jego wysiłek, sposób siadania itp.
        • mamakochana Re: nocne bole 10.11.05, 08:47
          Nie można bagatelizować bóli nóżek. Czasami mogą być objawem powaznych chorób.
        • madziak771 Re: nocne bole 09.01.06, 10:55
          moja corcie bolą nożki tylko w nocy i tylko wtedy gdy długo spaceruje po dworze:
          ( chociaż po mieszkaniu biega cały dzień bo ona prawie wcale nie siedzi tylko
          ciągle jest w ruchu, ostatnio od dwoch dni skarzy sie tylko na bol prawej nozki
          w kolanku, w czwartek ide do ortopedy ale bardzo sie boje czy ktos z was tak
          miał?? prosze napiszcie
    • beata118 Re: nocne bole 10.11.05, 08:50
      Moja córka też ostatnio skarżyła się na bóle nóżek a dokładnie piszczeli. Myślę
      że są to bóle wzrostowe, aby się o tym przekonać można zrobić Alp (fosfataza
      alkaliczna) której podwyższony wynik świadczy między innymi za wzrost kości.
    • 76kitka Re: nocne bole 10.11.05, 13:50

mój mąż wspomina czasem, że jako dziecko bardzo go bolały nogi i ręce, widocznie jedne dzieci przechodzą to bez bólu inne boli. Tak samo jak z ząbkowaniem.
      • magda-lis Re: nocne bole 09.01.06, 13:59
        Zarówno ja jak i mój maz cierpieiśmy na takie właśnie bóle jako dzieci - teraz
        przechodzi przez to nasz synek (2,5 roku).
        Coś w tym jednak jest skoro u wszystkich dzieci objawia się to w podobnym
        wieku. Piszą też że mogą to być bóle alergiczne, ale skoro wszyscy (prawie)
        przez nie przechodzą i żyją nie robiłabym afery. Osiwieć mozna!
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka