Dodaj do ulubionych

szmerek w sercu

20.11.05, 23:24
mój 2miesieczny bobas ma niezarosniętą przegrodą w serduszku, lekarka mowi,
żeby sie nie martwic, bo zarośnie, ale... ja się martwię. czy ktoś też tak
miał? co robic?
Obserwuj wątek
    • beatkab5 Re: szmerek w sercu 21.11.05, 00:15
      Podobną sytuację mieli moi znajomi u swojego maluszka. Jeździli na kontrole, a
      po kilku miesiącach wszystko zarosło.
    • sleepybug Re: szmerek w sercu 21.11.05, 08:23
      Malgosiu wiem ze sie denerwujesz ale u mojego synka tez w podobnym wieku
      wykryto takie same objawy ...ale wszytsko sie dobrze skonczylo synek ma 3 latka
      i jest zdrowy....pediatra mnie zapewnial ze to normalne i sie czesto zdarza nie
      denerwuj sie ....pozdrawiam
    • mala.ela Re: szmerek w sercu 21.11.05, 08:23
      moja mała ma 3 mm dziurke w przegrodzie międzykomorowej. Lekarka kazała
      absolutnie sie tym nie martwic, traktowac ja jak całkiem zdrowe dziecko bo jej
      to w niczym absolutnie nie przeszkadza, w zaden sposób nie zagraża też życiu.
      Na moje pytanie: A co jak będzie wrzezczec (czy taki wysiłek jej nie
      zaszkodzi)? powiedziała: To bardzo dobrze, płucka też sobie musi trenowac.
      Powiedziałą ze tego się nie leczy w tak młodym wieku bo moznaby wiecej szkód
      narobic niz pożytku. Za 2 miesiace idziemy do kontroli - wg lekarki dziurki
      powinno juz nie byc. Podobno baaaaaardzo rzadko zdarza sie żeby nie zaratsały
      takie dziurki.

Reasumujac smile my się tym w ogóle nie przejmujemy. Co robic? Czekac na wizytę
      kontrolną. Jesli wtedy wyjdą jakieś problemy to będziemy się przejmowac. Ja
      ufam naszej lekarce.
      • smille1 Re: szmerek w sercu 22.11.05, 15:55
        ja tez mam ten sam kłopot. Kilka dni temu całkiem przypadkiem przy biegunce
        lekarka osluchała synka (7 m-cy) i stwierdziła szmer. po zrobieniu EKG okazało
        się, że prawdopodobnie ma niezrośnięty otwór owalny. Teraz czekam na wizytę u
        kardiologa ( mamy w grudniu) i co prawda stresuje się, jak kazda matka, ale z
        kim rozmawiam każdy mnie pociesza ze duzo dzieci ma ten kłopot i rzeczywiście w
        wiekszości wypadków otwór zarasta. Z tego co sobie przypominam moja siostra też
        miała coś takiego. teraz ma 19 lat i funkcjonuje normalnie. Pozdrawiam i zycze
        duzo zdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka