kasia1302 21.11.05, 16:26 Kochane Mamy, Odebrałam wyniki badań mojej 21 miesięcznej córki. Wszystko niby OK, ale podniesiony jest poziom monocytów, jest zaznaczone MON 12,7%. Bardzo się denerwuję. Co to może oznaczać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anda8 Re: wyniki badań - monocyty 22.11.05, 15:41 www.laboratorium.swinoujscie.pl/normy.html zobacz tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: wyniki badań - monocyty 22.11.05, 15:44 To co zobaczyłam jest zgodne z tym co wiedziałam. Wyniki nie są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: wyniki badań - monocyty 22.11.05, 17:11 A nie miała zakażenia bakteriami,albo nie jest leczona kortykosteroidami?Bo ten poziom wygląda jak po chorobie,albo przy podawaniu leków np.na alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: wyniki badań - monocyty 24.11.05, 11:14 Rzeczywiscie, mała w dniu badań była na antybiotyku (ostre zapalenie gardła). Wyniki są już skonsultowane z lekarzem, który nie dopatrzył się niczego złego. Córka jest alergikiem jest to też powód (podobno), dla którego monocyty moga być wyższe no i oczywiście zakażenie gardła. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś