gosiaczek76 13.12.05, 20:56 -kochane dziewczyny moj 5 latek ma ospe , a mam jeszcze 3 mies malenstwo .Czy ono sie zarazi .Jak prebiega ospa u niemowlaka ,karmie piersia ,ja mialam ospe pomozcie bardzo,bardzo prosze GOSIA- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronia1 Re: ospa u niemowlaka POMOCY 13.12.05, 23:06 czesc czy maly ma stwiedzina ospę przez lekarza? Czy zaraził się od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: ospa u niemowlaka POMOCY 14.12.05, 08:20 na dwoje babka wróżyła, nie wiadomo czy się zarazi i pczy ewenualnie przejdzie łagodnie czy nie.Ale przeciwciała dostaje jeszcze od Ciebie.U nas objawy ospy u drugiej osoby po zarażeniu się od dziecka, wystąpiły dokładnie 2 tygodnie później, więc obserwuj dziecko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: ospa u niemowlaka POMOCY 14.12.05, 21:20 moj maly mial 2 mies. gdy zarazil sie od starszej siostry choc wszyscy zapewniali ze gdy jest na piersi to sie nie zarazi... ja tez juz wczesniej tzn. w dziecinstwie przechodzilam ospe... maly jednak zniosl chorobe swietnie tzn. znacznie lepiej niz siostra mial mniej wypryskow szybciej zaschly... jedynie na poczatku byl troszke marudny gdy swedzily go te chrostki... nie lubil tez smarowania ich pudrem ale zeby przyspieszyc suszylam go suszarka i to mu sie bardzo podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: ospa u niemowlaka POMOCY 14.12.05, 21:41 Nic mu nie bedzie i z pewnoscia przejdzie ja najlzej ze wszystkich chorych w domu. 3 lata temu moja wowczas 7 letnia corka zachorowala na ospe, 2 tyg pozniej ja a 3 dni po mnie synek (mial wtedy 7 mies). Corka byla wysypana w miare... Ja od gory do dołu- na stopach, na dziasłach, jezyku, w pochwie- wszedzie ogromne ilosci. Synek mial dosłownie kilka krostek na ciele i najwiecej- az z dziesiec na głowie Przeszedł praktycznie najlzej i bezobjawowo. Nie martw sie - lepiej teraz niz pozniej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś