mirra52 19.12.05, 09:09 Ile sikaja w ciagu dnia wasze 2,5 roczniaki? Moja Kasia 2-3 razy dziennie ale po pół nocnika. A jak jest u Was? Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka69 Re: Moze troche dziwne pytanie... 19.12.05, 15:41 Moja niunia sika 2- 3 razy w ciągu dnia i do tego pierwszy raz czasem o 13.00. Ganiam za nią z piciem, ale ona nie chce więcej pić i sika nie więcej niż 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaclaw Re: Moze troche dziwne pytanie... 19.12.05, 17:34 Moja Asia 2,5 letnia,nie pijąca nic dodrowolnie sika zaraz po przebudzeniu ok. pół nocnika a póżniej o,5-6 razy w ciągu dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mirra52 do rybka69 20.12.05, 08:02 Witam, właśnie moja Kasia tez potrafi pierwszy raz sikać tez po południu ale pół nocnika, a potem jeszcze ze 2 razy. Wcześniej sikała częściej, nie pije teraz zbyt duzo wiec i pewnie sika mniej... Myśle że to jest to chyba w normie... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do rybka69 26.12.05, 05:43 Dziecko powino wysiusiac sie po nocy, trzeba tego dopilnowac.Trzymanie moczu tyle godzin(cala noc i kawalek dnia do poludnia)sprzyja zakazeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
marge1 Re: Moze troche dziwne pytanie... 25.12.05, 20:15 Mam taki sam problem ze swoim 3,5 letnim synkiem. Martwi mnie to.Robiliśmy wyniki i niby wszystko O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: Moze troche dziwne pytanie... 20.12.05, 07:49 Moja córeczka sporo pije i z sikaniem to jest tak 5-8 razy. Ciekawi mnie jednak coś innego skoro mowa o dzieciach w takim wieku. W lipcu pożegnałyśmy pieluszkę, ale na noc wciąż zakładam i rano jest mokra. Moje pytanie jest takie, czy ona sika w nocy dlatego, że ma ją na pupie (podobnie było w dzień nim się nauczyła, dopóki była w pieluszce, dopóty nie wołala siku), czy dlatego że jeszcze nie pora, czy może dlatego że w nocy od jakiegoś czasu wstaje i przychodzi po mnie. Proszę o radę, jak to jest u Was. U mojej starszej córki pieluszka odeszła w zapomnienie wcześniej i prawie równocześnie w dzień i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: Moze troche dziwne pytanie... 21.12.05, 11:10 Zazdroszcze Wam! Moja ma rok i 10 mies.Od miesiaca chodzi bez pieluszki,sika na nocnik chyba 5000 razy dziennie.Czasem wytrzyma godzine i nasika caly nocnik.Zazwyczaj sika po troszeczku co kilka minut.Czasem mnie to zlosci bo co tylko wezme sie za jakas robote to ja przerywam po 100 razy bo ona sika co minute.Troszke sie tym martwie bo wydaje mi sie to nienormalne.Poza tym dziecko mowi ze boli pipi.Boli pipi slysze juz od jakiegos czasu.Robilam badania moczu,kalu ,krwi.Wszysko wyszlo prawidlowo.Bylam nawet u ginekologa dzieciecego.Tez jest ok.Teraz znowu zrobilam badania,bo Karola ma temp.i skarzy sie na pipi i sika co chwile.Badania ogolne wyszly dobrze,czekamy na posiew.Pipcia jest ladna nie zaczerwieniona.Pediatra uwaza,ze jest zdrowa.Co to moze byc? Co jej dolega? Jak moze byc przyczyna ciaglego sikania? Ona ciegle mowi,ze boli ja pipi,czy klamie czy naprawde ja boli a lekarze nie wiedza dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
wedge1 Re: Moze troche dziwne pytanie... 21.12.05, 19:23 Moja Oleńka (3lata) siusia do nocnika dość często, ale jak często to nie liczyłam. Zreguły to jest niewielk a ilość. A jeśli chodzi o pieluszki w nocy. Ola miała 1,5 roku jak prestała siusiać w pieluszki w dzień, a jakoś 2,5 jak w nocy. Ja głupia nie domyśliłam sie, że jak zakładam jej pieluche na noc, to ona po prostu automatycznie traktuje to jak rzecz, ktorą może przesikć na wylot Wycwaniłam się i nie ubierałam jej pieluszki. Parę razy zasiusiała łóżeczko, a potem luzik. Czasem jeszcze się jej zdarza wpadka w nocy, ale to dlatego że wieczorem dużo wypije, albo zapomnę ją wysadzić przed snem. Ola potrafi się obudzić na siusiu. Radzę więc spróbować bez pieluchy, tylko na początku może w nocy sprawdzać co i jak, bo niekiedy dzieci zasikane śpią całą noc, a potem katar i inne takie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Moze troche dziwne pytanie... 26.12.05, 11:06 No właśnie, z tą pieluchą to jest tak, że dzieci chyba świadomie, jak mają ją na pupie to siusiają. Mój 2,5 latek w dzień siusia do nocniczka ( dość często, chyba z 10 razy, ale on pije non stop.)Natomiast na noc zakładam mu pampersa, który prawie zawsze rano jest posiusiany, ale nie za dużo: myślę, ze rano, jak czuje, że ma pieluchę, to mu się nie chce zawołać i siusia do pampersa. Podczas drzemki w dzień ( czasem 2 godziny) nie zakładam mu pampersa i mały jak się budzi zaraz woła siusiu, nawet kilka razy sie obudził na siusiu i poszedł spać dalej. Myślę, że już czas nie zakładać pieluchy nawet na noc, podłożę tylko folię pod prześcieradełko przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś