Dodaj do ulubionych

Moze troche dziwne pytanie...

19.12.05, 09:09
Ile sikaja w ciagu dnia wasze 2,5 roczniaki?
Moja Kasia 2-3 razy dziennie ale po pół nocnika.
A jak jest u Was?
Agata
Obserwuj wątek
    • rybka69 Re: Moze troche dziwne pytanie... 19.12.05, 15:41
      Moja niunia sika 2- 3 razy w ciągu dnia i do tego pierwszy raz czasem o 13.00.
      Ganiam za nią z piciem, ale ona nie chce więcej pić i sika nie więcej niż 3
      razy dziennie.
      • kaclaw Re: Moze troche dziwne pytanie... 19.12.05, 17:34
        Moja Asia 2,5 letnia,nie pijąca nic dodrowolnie sika zaraz po przebudzeniu ok.
        pół nocnika a póżniej o,5-6 razy w ciągu dnia
        • mirra52 do rybka69 20.12.05, 08:02
          Witam, właśnie moja Kasia tez potrafi pierwszy raz sikać tez po południu ale
          pół nocnika, a potem jeszcze ze 2 razy. smile
          Wcześniej sikała częściej, nie pije teraz zbyt duzo wiec i pewnie sika mniej...
          Myśle że to jest to chyba w normie...
          • lola211 Re: do rybka69 26.12.05, 05:43
            Dziecko powino wysiusiac sie po nocy, trzeba tego dopilnowac.Trzymanie moczu
            tyle godzin(cala noc i kawalek dnia do poludnia)sprzyja zakazeniom.
      • marge1 Re: Moze troche dziwne pytanie... 25.12.05, 20:15
        Mam taki sam problem ze swoim 3,5 letnim synkiem. Martwi mnie to.Robiliśmy
        wyniki i niby wszystko O.K.
    • paulaula Re: Moze troche dziwne pytanie... 20.12.05, 07:49
      Moja córeczka sporo pije i z sikaniem to jest tak 5-8 razy. Ciekawi mnie jednak
      coś innego skoro mowa o dzieciach w takim wieku. W lipcu pożegnałyśmy
      pieluszkę, ale na noc wciąż zakładam i rano jest mokra. Moje pytanie jest
      takie, czy ona sika w nocy dlatego, że ma ją na pupie (podobnie było w dzień
      nim się nauczyła, dopóki była w pieluszce, dopóty nie wołala siku), czy dlatego
      że jeszcze nie pora, czy może dlatego że w nocy od jakiegoś czasu wstaje i
      przychodzi po mnie. Proszę o radę, jak to jest u Was. U mojej starszej córki
      pieluszka odeszła w zapomnienie wcześniej i prawie równocześnie w dzień i w
      nocy.
      • moniqep Re: Moze troche dziwne pytanie... 21.12.05, 11:10
        Zazdroszcze Wam! Moja ma rok i 10 mies.Od miesiaca chodzi bez pieluszki,sika na
        nocnik chyba 5000 razy dziennie.Czasem wytrzyma godzine i nasika caly
        nocnik.Zazwyczaj sika po troszeczku co kilka minut.Czasem mnie to zlosci bo co
        tylko wezme sie za jakas robote to ja przerywam po 100 razy bo ona sika co
        minute.Troszke sie tym martwie bo wydaje mi sie to nienormalne.Poza tym dziecko
        mowi ze boli pipi.Boli pipi slysze juz od jakiegos czasu.Robilam badania
        moczu,kalu ,krwi.Wszysko wyszlo prawidlowo.Bylam nawet u ginekologa
        dzieciecego.Tez jest ok.Teraz znowu zrobilam badania,bo Karola ma temp.i skarzy
        sie na pipi i sika co chwile.Badania ogolne wyszly dobrze,czekamy na
        posiew.Pipcia jest ladna nie zaczerwieniona.Pediatra uwaza,ze jest zdrowa.Co to
        moze byc? Co jej dolega? Jak moze byc przyczyna ciaglego sikania? Ona ciegle
        mowi,ze boli ja pipi,czy klamie czy naprawde ja boli a lekarze nie wiedza dlaczego.
        • wedge1 Re: Moze troche dziwne pytanie... 21.12.05, 19:23
          Moja Oleńka (3lata) siusia do nocnika dość często, ale jak często to nie
          liczyłam. Zreguły to jest niewielk a ilość.
          A jeśli chodzi o pieluszki w nocy. Ola miała 1,5 roku jak prestała siusiać w
          pieluszki w dzień, a jakoś 2,5 jak w nocy. Ja głupia nie domyśliłam sie, że jak
          zakładam jej pieluche na noc, to ona po prostu automatycznie traktuje to jak
          rzecz, ktorą może przesikć na wylot smile Wycwaniłam się i nie ubierałam jej
          pieluszki. Parę razy zasiusiała łóżeczko, a potem luzik. Czasem jeszcze się jej
          zdarza wpadka w nocy, ale to dlatego że wieczorem dużo wypije, albo zapomnę ją
          wysadzić przed snem. Ola potrafi się obudzić na siusiu. Radzę więc spróbować bez
          pieluchy, tylko na początku może w nocy sprawdzać co i jak, bo niekiedy dzieci
          zasikane śpią całą noc, a potem katar i inne takie.
          Powodzenia
          • iwek33 Re: Moze troche dziwne pytanie... 26.12.05, 11:06
            No właśnie, z tą pieluchą to jest tak, że dzieci chyba świadomie, jak mają ją
            na pupie to siusiają. Mój 2,5 latek w dzień siusia do nocniczka ( dość często,
            chyba z 10 razy, ale on pije non stop.)Natomiast na noc zakładam mu pampersa,
            który prawie zawsze rano jest posiusiany, ale nie za dużo: myślę, ze rano, jak
            czuje, że ma pieluchę, to mu się nie chce zawołać i siusia do pampersa. Podczas
            drzemki w dzień ( czasem 2 godziny) nie zakładam mu pampersa i mały jak się
            budzi zaraz woła siusiu, nawet kilka razy sie obudził na siusiu i poszedł spać
            dalej. Myślę, że już czas nie zakładać pieluchy nawet na noc, podłożę tylko
            folię pod prześcieradełko przez kilka dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka