uwa5 04.01.06, 10:14 mój 2 miesięczny synek ma podwyższone enzymy wątrobowe, podejrzewają jakiegoś wirusa. miałyście kiedyś z tym do czynienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladorotka Re: podwyższone enzymy wątrobowe 04.01.06, 10:16 a dlaczego robiono mu to badanie, po co? podaj wartosci tych enzymow. Odpowiedz Link Zgłoś
uwa5 Re: podwyższone enzymy wątrobowe 04.01.06, 10:56 zaczeło się od śluzu i krwii w kupie, zrobili badanie krwii i wyszło coś takiego. jeśli chodzi o wartości to któryś z enzymów-ALT lub ASP miał 155 a teraz wzrosło do 275. po prostu załamka Odpowiedz Link Zgłoś
matiuszka Re: podwyższone enzymy wątrobowe 04.01.06, 11:27 Jakie badania z krwi trzeba zrobić żeby ocenić stan wątroby? Lekarz oczywiście nie widzi potrzeby, muszę zrobić na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: podwyższone enzymy wątrobowe 04.01.06, 13:12 To wAzne, ktory mial takie wartosci ASPAT czy ALAT. I ważne jest, ktory ma wieksza wartosc, bo wtedy mozna cos wykluczyc, a cos nie. Odpowiedz Link Zgłoś
monzaw3 Re: podwyższone enzymy wątrobowe 04.01.06, 15:50 Zrob badanie koniecznie na cytomegalie.U nas tez na poczatku wyszły takie wyniki watrobowe.I okazało sie ze to cytomegalia. Zrób jak najszybciej!!! Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
uwa5 Re: podwyższone enzymy wątrobowe 05.01.06, 11:00 podwyższone ma i alaty i aspaty ale alaty bardziej wzrosły. a badania na obecność wirusów np. cytomegalia, żółtaczka i toksoplazmoza wyszły negatywnie. jutro mają mu pobrać krew na cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
monzaw3 Re: podwyższone enzymy wątrobowe 05.01.06, 18:20 To dobrze ze negatywne.Oj to juz nie wiem. Mam nadzieje ze lekarze dojdą co jest. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś