Dodaj do ulubionych

GLISTA LUDZKA

06.01.06, 10:04
Proszę o podanie dobrego leku żeby pozbyć się tego świństwa.Bralismy
Vermox,Zentel i nic.
Obserwuj wątek
    • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 11:19
      Zentel i Veromox to dobre leki, najbardziej skuteczne. Ale podstawą leczenia
      jest:
      - przeleczenie całej rodziny
      - przynajmniej w 2 dawkach w odstępie 10-14 dni
      - i posprzątanie domu.

Jeśli czegoś z powyższych się nie dopełni to łatwo o reinfekcję.

Napisz jak leczyłaś to może coś jeszcze podpowiem.

• marge1 Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 15:22
        A więc tak.Leczę sie ja i mój prawie 4 letni syn.Mąż do tej pory się nie zaraził
        od nas.Sprzatam i myję zabawki codziennie.Prasuję majtki,piżamę i wszysko co się
        da.Leki przyjmujemy.Teraz zaczniemy schemat 3xdawka Zentelu w odstepach co 2
        tygodnie.Moze nam pomoże.
        • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 15:42
          Męża też bym przeleczyła; badania z kału nie są do końca wiarygodne.
          Przelecz też osoby, które przebywają u Was w domu (babcie, dziadków, opiekunkę
          itp). Możesz spróbować wymieniać leki podczas kuracji:
          Pyrantelum/Zentel/Veromox. Zacznij kurację w czasie pełni księżyca, czyli w
          połowie stycznia. Do tego czasu, a także w trakcie kuracji możesz wspomóc się
          homeopatią (Cina CH9, szczegóły na forum Homeopatia, zaraz dołożę linka),
          czosnkiem, pestkami z dyni, kwaśnymi potawami, ziołami p/pasożytniczymi - aby
          osłabić robaka. Nie podawaj nic słodkiego.
          Bardzo ważne jest mycie rąk dziecka i obcinanie na króciutko paznokci, u nas
          jest już na tym punkcie mała paranoja. Czasem na przykład zapomina się umyć
          dziecku ręce przed śniadaniem - no bo przecież nie miało kiedy ubrudzić -
          tymczasem w nocy często ręce wędrują wiadomo gdzie.
          • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 15:44
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=31758572&v=2&s=0
          • marge1 Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 16:21
            Dzieki za linka.Ja już ma ogólną paranoję na punkcie czystości.Cała rodzina się
            ze mnie śmieje.Jak pomyślę sobie,ze żyjemy z czymś takim... A masz moze nazwy
            tych ziół p/pasozytniczych?
            • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 17:02
              Tak, podaję kilka przepisów z książki `Ziołolecznictwo ojców Bonifratrów dla
              dzieci`:
              1/ zioła przeciw glistom: zmieszać 5 g sproszkowanych owoców borówki czernicy,
              kwiatów wrotycza i korzenia omanu z miodem; przyjąć na czczo popijając szklanką
              wody.
              2/ bezwonny wyciąg z czosnku: 30 ząbków czosnku utrzeć na miazgę po obraniu
              łusek, wymieszać z litrem przegotowanej chłodnej wody, wycisnąć sok z 1/2 kg
              cytryn. Wymieszać, rozlać do małych słoiczków, szczelnie zamknąć i przechowywać
              w lodówce. Podawać po 1 łyżeczce 1-3 x dziennie w robaczycy na godzinę przed
              jedzeniem.
              3/ Roztarte, świeże nasiona dyni utrzeć z wodą lub mlekiem na gęstą papkę lub
              zmiksować 30-100 g świeżych nasion bez łupin i dodać do smaku soku lub miodu.
              Podzielić na 2 części i przyjąć rano na czczo w dwóch porcjach w odstępie 30
              min. Po 2-3 godzinach wypić 1-2 łyżeczki oleju rycynowego odpowiednio dla wieku
              dziecka. W razie potrzeby kurację powtórzyć po 2-3 dniach. To na glistę, owsiki
              a także tasiemca uzbrojonego, nieuzbrojonego oraz tegoryjca dwunastnicy!
              4/ Mieszanka ziołowa przeciw glistom i owsikom: ziele piołunu, ziele
              tysiącznika, liść bobrka, liść mięty pieprzowej, koszyczek rumianku, owoc
              kminku - wszystko po 20,0. Łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i pozostawić
              na parze pod przykryciem przez 15 minut. Odstawić na 10 minut i przecedzić.
              Wypić porcjami w ciągu dnia na 30 min. przed jedzeniem.
              5/ Zioła przeciw glistnicy: kwiat wrotyczu, kosmosa piżmowa, ziele tymianku lub
              inna mieszanka: kwiat wrotyczu i morszczyn. Po 5,0. Zioła sproszkować, zmieszać
              z miodem lub powidłami. Podawać na czczo w ciągu 3 dni dzieciom w wieku 3-7 lat.
              • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 17:03
                Marge, a ile kuracji za wami?
                • marge1 Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 19:39
                  Dzięki za przepisy.A kuracji mamy już trochę za sobą.Nie liczyłam.A trwa to już
                  rok.Czytałam,że jakaś pani walczy z glistą 5 lat!!!!!!!! Mam już tego dość!
                  • bella96 Re: GLISTA LUDZKA 13.01.06, 14:30
                    Ja od jesieni 2001 (z przerwami).
                    To już niedługo będzie prawie 5 lat sad(.
                    • marge1 Re: GLISTA LUDZKA 13.01.06, 18:42
                      Im więcej czytam o tym pasozycie to dochodzę do wniosku,że jest on chyba
                      niewyleczalny.Musimy z tym żyć.Tylko trochę to trudne.Zaczęłam następną kurację.
                      • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 13.01.06, 22:10
                        Martwicie mnie. Miałam nadzieję, że to da się wyleczyć. Zobaczymy, zamierzam
                        przeleczyć rodzinkę profilaktycznie.
                        Czy Wam glista wychodzi w badaniu kału?
                        • marge1 Re: GLISTA LUDZKA 14.01.06, 19:01
                          Ja też mam taką nadzieję,że uda nam się to kiedys wyleczyć.Tak,jaja glisty
                          wychodzą nam w badaniu kału.2 razy nic i już mam nadzieję,że może się udało,a za
                          3 razem SĄ!!!!!
                          • rureczka30 Re: glista ludzka 06.03.06, 19:55
                            A mojej córce wyszło w badaniu, że glista, wszyscy się leczyliśmy Vermoxem - 2
                            razy w odstępach 3 tygodniowych, robiliśmy teraz badania i u nikogo nie ma.
                            Powiedzcie czy ktoś to kiedyś widział w kale? W domu już lekka paranoja, a nawet
                            nie wiem czy coś było.
            • 5_monika Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 17:03
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=34424801&wv.x=2&a=34503030
              • matiuszka Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 17:06
                Tylko nie wiem, czy ten Vernikadis nadaje się dla małych dzieci... coś mi się
                wydaje że nie. Nie wiem też jak balsam kapucyński. To są środki dla dorosłych.
                A zioła Bonifratrów są dla dzieci.

Wybieram się z małą do Bonifratrów, dam znać który przepis polecili.
    • msto05 Re: GLISTA LUDZKA 06.01.06, 12:36
      Moja córka brała najpierw Zentel, nie pomógł, potem Vermox, też nie pomógł,
      dopiero Pyrantelum jej pomogło.
      Oczywiście dom wysprzątaliśmy, piżamkę zmieniałam jej codziennie, pościel też
      dość często (mniej więcej co 3 dni). Ale leczyła się tylko ona, my nie (ze
      wskazań pediatry - podobno glista nie jest tak zaraźliwa jak np. owsiki, jak
      oczywiście przestrzega się podstawowych zasad higieny.
    • maladorotka glista 07.03.06, 15:16
      Czy twoje dziecko ma jakies dolegliwosci? czy robilas badania w innym
      laboratorium? Bo u mnie w Lublinie w jednym zawsze wychodzi glista, a w 3 innych
      nigdy. Moze byc i tak, ze twoja pociecha w ogole jej nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka