Dodaj do ulubionych

jak zadziałał antybiotyk - KLACID???

15.01.06, 14:35
Chciałam ostrzec wszystkie mamy przed podawaniem dziecku zawiesiny o nazwie
KLACID. U nas w naszym przypadku dziecko po KLACIDZIE zaczęło sie dusić,
kaszleć 3 razy więcej i efekt; w zeszłym roku dałam się nabrać na 10 dniowy
pobyt w szpitalu na RZEKOME zapalenie płuc dziecka. W grudniu mały znowu
kaszlał i znowu klacid, zaczął się dusić do tego stopnia, że wieczorem na
pogotowie. DIAGNOZA PANI dr nauk medycznych: ZAPALENIE płuc, nie zgodzilismy
siena hospitalizację, bo sami wiedzielismy, że w tym szpitalu cos sie
niedobrego dzieje. Na drugi dzień druga pani doktor w innym ośrodku
stwierdziła, że nie ma nawet zapalenia oskrzeli. Po prostu reaguje
alergicznie na antybiotyki doustne i sie dosłownie dusi. Pani doktor w
ślaskim szpitalu postawiła diagnoze zpalenie płuc bez zdjecia rentegowskiego,
bez badań krwi i dziecko nie miało gorączki. to nie pierwszy raz. Mam
podejrzenie, że chcą zedrzeć pare tysięcy z funduszu. Dodam tylko tyle, że z
zawodu jestem pilęgniarką i na tym oddziale miałam wiele lat temu praktyki.
WNIOSKI : nie ufać lekarzom pediatrom! Zawsze konsultować sie z więcej niz
jednym lekarzem. Szkoda, że tak niewiele mozna zrobić i wiele matek funduje
dzieciom wczasy w szpitalu na "zapalenie płuc". Bydlaki.
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 14:42
      noooooooooooooooo ja przyłączam się do apelu! i najlepiej to w ogóle przestańmy
      chodzić do lekarzy, a dzieci leczmy ziołami, nalewkami i homeopatią!!!! No i
      najlepiej na podstawie wiadomości z internetu! ne niemowlęciu była kiedyś taka
      co rad przez net udzielała!

--
      • aptekarka11 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 14:59
        akurat leczeniu "pierdołami' jestem przeciwna. Przedstawiłam tylko cudowne
        działanie antybiotyku KLACID na moim dziecku. Opisałam ten przypadek tylko
        dlatego, że dziecko mojej koleżanki miało to samo i dziecko mojej siostry też.
        Ciekawa jestem czy na inne dzieci KLACID też tak zadziałał negatywnie.

Cynizm sobie podaruj - moze lepiej ugryźć sie w język albo w palec?
        • dzindzinka Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 15:05
          Na moją córkę zadziałał prawidłowo.
          • aptekarka11 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 15:07
            to może tylko mój jest alergikiem na jakiś jego składnik. Dzięki za odp.
            • mama_kasi Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 15:16
              Moja córka miała zapalenie oskrzeli. Dostała Klacid i bardzo jej pomógł. Potem
              miała anginę. Lekarz przepsiał Klacid i znowu pomógł.
              Natomiast po Zinnacie bardzo wymiotowała.
          • mufka51 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 19:43
            Mojemu synowi dopiero podanie Klacidu pomoglo
        • inia25 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 19:34
          każde dziecko jest inne, i każdy pediatr jest inny. Miałaś pecha ze trafiłaś do
          konowała.

dodam, ze mojej córce klacid bardzo pomógł. no a smak miał raczej okropny
    • flurcia Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 15:22
      A ja mam pytanie odnośnie tego antybiotyku, czy Wasz klacid miał gorzki smak czy owocowy. Moja Ola dostała osatnio i miał gorzki smak i nie chciała go pić. Koleżanka twierdzi, ze to niemożliwe, bo jej dzieci piły chętnie , bo był owocowy.
    • alpepe Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 15:35
      mojej córce Klacid nie pomógł a pediatra mi w żywe ocyz kłamała, że gardło po
      leczeniu wygląda lepiej. Następnego dnia, w sobote pojechałam z córką na
      pogotowie, bo dziecko miało ropne czopy na migdałach, tak pomógł. Czopy były
      ropne, nie grzybicze, to tak gwoli scisłości.
      Następnym razem pani doktor przepisała mojej córce antybiotyk, który ja sobie
      zażyczyłam i który pomógł po 2. dawce (oczywiście wybrała go do końca).
      • ania.mor Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 18:22
        U mojej córki po Klacidzie także wystąpiła reakcja alergiczna: okropnie spuchły
        jej dziąsła, nie mogła prawie nic jeśc bo dziąsła bolały i krwawiły. Przez
        kilka dni mogła jeśc tylko papki. I to wszystko już po drugiej dawce tego
        antybiotyku...
    • lola211 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 18:35
      Moja córka dostala KLaCID w pierwszym roku swojego zycia(nie pamietam, ile
      miala dokladnie), po 2 dawce dostala na calym ciele wysypki, zaprzestałam
      podawac i zmienilam lek.Od tamtej pory nie podaje.
    • tornadooo Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 18:41
      Współczuję że miałaś takie nieprzyjemne doświadczenia.Ale to że Kalcid
      zaszkodził Twojemu dziecku to nie znaczy że dla wszystkich jest beznadziejny.
      Ja za to mogę wszystkim zachwalać Klacid. Wg mnie jest rewelacyjny(jeśli można
      tak w ogóle powiedzieć o antybiotykusmile.Szybko po nim przechodzą infekcję i Mały
      nie miał po nim skutków ubocznych.
      • beata985 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 19:21
        hmm,a to ciekawe.Moja mała po dwóch butelkach klacidu trafiłą na oddział z
        zapaleniem płuc,długo nie wiedzieli co jej(nie było nic słychaqć) jest aż
        zlecili wykonanie badania krwi i przeswietlenie i wykazało,że jednak.
    • dominika8 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 15.01.06, 19:42
      gratuluję sygnaturki połączonej z tak małą wiedzą medyczną i farmaceutycznąsmile
      śmiać mi się chce, jak to czytam. Jeżeli Twoje dziecko źle reaguje na Klacid,
      to nie znaczy, że masz przestrzegać innych. Idąc tym tropem-ktoś uczulony na
      truskawki, powinien pisać w maju posty, apelując, żeby nie jeść truskawek.
      Ja akurat mogłabym przestrzegać przed Augmentinem, dziecko reagowało
      alergicznie, został zmieniony na Klacid i wreszcie pożegnaliśmy ciężką
      infekcję. Ale to, że moje dziecko tak zareagowało, nie znaczy, że inne też.
      • q_211 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 09:03
        Popieram Dominike Ja też podawałam Klacid i wszystko było ok,myślę że to nie
        wina leku tylko twojego lekarza dał poprostu za słaby antybiotyk ale ni zły bo
        innym pomaga.
      • jojoelcia Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 10:36
        Podpisuję się pod tą wypowiedzia obiema rękami. Pewnie każda z nas miała jakieś
        uczuleniowe historie z antybiotykiem (i to niekoniecznie musi być Klacid).
        Widocznie twojemu dziecku ten lek nie służy i wtedy należy zawsze przed
        zapisaniem leku poinformować o tym lekarza. Nam akurat Klacid pomógł
        zastosowany jako drugi antybiotyk po Summamedzie, który nie zadziałał. A
        reakcje uczuleniowe mój synek ma na Bactrim (ostre biegunki, po których
        wylądowaliśmy z odwodniem w szpitalu) i Ospamox (wysypka).
      • beata985 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 11:26
        dominika8 napisała:

> gratuluję sygnaturki połączonej z tak małą wiedzą medyczną i farmaceutycznąsmile
        > to nie zśmiać mi się chce, jak to czytam. Jeżeli Twoje dziecko źle reaguje
        na Klacid,
        >naczy, że masz przestrzegać innych. Idąc tym tropem-ktoś uczulony na
        > truskawki, powinien pisać w maju posty, apelując, żeby nie jeść truskawek.
        > Ja akurat mogłabym przestrzegać przed Augmentinem, dziecko reagowało
        > alergicznie, został zmieniony na Klacid i wreszcie pożegnaliśmy ciężką
        > infekcję. Ale to, że moje dziecko tak zareagowało, nie znaczy, że inne też.
      • beata985 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 11:28
        dominika8 napisała:

> gratuluję sygnaturki połączonej z tak małą wiedzą medyczną i farmaceutycznąsmile
        dominiko a co tu ma moja sygnaturka do mojej wiedzy(niekoniecznie medyczną
        muszę posiadać) i do tego jak sie ma moje dziecko po danym leku.opisałam co sie
        działo.ja mam uczulenie na truskawki a Ty nie to samo z lekami
    • ggosia74 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 14:29
      Mój 3 letni synek po podaniu antybiotyku Klacid też zaczął się dusić (2 godziny
      po podaniu).Musiałam udać sie na pogotowie. Jak bywał chory brał inne
      antybiotyki i nic takiego jak w przypadku Klacidu się nie działo!Coś w tym
      chyba jest!.
      • kam2 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 16.01.06, 20:05
        Moja bierze drugi dzień mam nadzieję \że pomoże bez opisanych wyżej rewelacji.
    • madzia116 Re: jak zadziałał antybiotyk - KLACID??? 17.01.06, 10:19
      dziewczyno na co Ty się w końcu skarżysz?! na lekarza czy na klacid? bo nie
      rozumiem, że Twoje dziecko tak na niego reaguje to nie znaczy, że jest niedobry
      dla wszystkich, nie przesadzaj, mój syn właśnie go skończył i nic mu nie było,
      a nawet bardzo szybko mu przeszło zapalenie oskrzeli. Inna sprawa to pediatrzy,
      też zawsze się konsultyję z innym, bo "nasz" u każdego widzi alergię i
      faszerował małego zyrteciem, cleratinę i innymi takimi przy każdej infekcji, w
      końcu zrobiliśmy Ige (oczywiście prywatnie, bo skierowania mi nie dał, choć
      kazał zrobić to badanie) i nie ma żadnej alergii. Widział te wyniki ale leki
      przeciwalergiczne dalej przepisał, śmieszny gość.
      • airebea Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 10:35
        • madzia116 Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 11:12
          A oznacza?
          • mamadacja Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 11:44
            Alergię niezależną od IGEsmile Ten test może tylko potwierdzić ewentualną alergię
            ale nie może jej nigdy wykluczyćsad A do pewnego wieku dziecka - ok.6 lat,
            najlepsze są obserwacje matkismile Nawet testy skórne mogą się mylićsmile
            • mamadacja Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 11:46
              A w sprawie głównego temetu wątku - nas, a raczej synka uczula Augmentin -
              straszna biegunkasad Zinnat ostatnio zadziałał rewelacyjnie (zapalenie oskrzeli).
              Więcj antybiotyków nie próbowalismy i oby jak najdłużej nie było potrzeby..
            • madzia116 Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 12:32
              no właśnie ja nie widzę u niego żadnych objawów, jak chorował to przeważnie
              gardło, czasem jakiś katar, teraz pierwszy raz zachorował na zapalenie oskrzeli
              (chociaż i tego wcale nie jestem pewna),a zawsze dostawał jakieś leki
              przeciwalergiczne nawet na anginę,teraz w grudniu ciągle się przeziębiał, ale
              po eurespalu czy pyrosalu mu przechodziło, sam twierdzi, że nie działa na niego
              cleratine, ale dalej przepisał i teraz jakiś ketotifen, mówiąc, że to lek
              przeciwzapalny, żeby już nie chorował po tym zapaleniu, ale ja zapytałam innego
              lekarza, który powiedział, że to lek przeciwalergiczny, jak miał 6 miesięcy i
              dostał pierwszego kataru, to mu przepisał zyrtec, inny lekarz się bardzo
              zdziwił, bo karmiłam piersią, dziecko miało ładną skórę, żadnych kolek, nie
              wyglądało, że ma alergię, no ale nic mnie już nie zdziwi, bo na trzydniówkę mi
              przepisał antybiotyk, który odstawiłam po 1 dawce, po konsultacji z innym
              pediatrą, no i wszystko było ok.
              • mamadacja Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 13:32
                I tak trzymajsmile Twoje obserwacje powinny być dla lekarza najważniejsze. Ja sama
                mam synka w wysokiej grupie ryzyka alergicznego ( maż ma astmę, ja uczulenie na
                pyłki). Jak do tej pory alergię wywołały jedynie truskawki, a ma już 4 latka.
                Ale jedyne leczenie jakie stosowaliśmy to eliminacja tychże truskawek z diety.
                Zamiast od razu leczenia Zyrtekiem spróbuj Wapno - Calcium. Ma działanie
                antyalergiczne i powstrzymuje katar. Ja mam wprawdzie Zyrtec w szafce ale
                jeszcze nie musielismy go stosować. A lekarza tak szybko wyrokującego o zdrowiu
                Twojego dziecka zmień. Powodzenia i zdrówka życzęsmile
                G.
                • madzia116 Re: Bo niskie IGE nie oznacza braku alergii 17.01.06, 14:01
                  dzięki! ja też mam w apteczce pełno tych leków przeciwalergicznych ale ich nie
                  podaję, bo jeśli się przezębił i poszedł na pyrosal, wapno i witaminę C po 2-3
                  dniach to chyba nie alergia?, na siłę mi chce ją w mówić-" a kaszel świszczący?-
                  nie, a skóry nie miał brzydkiej jak się urodził?-nie, a w rodzinie nikt nie ma
                  astmy?-nie, ale ja bym dał tak zapobiegawczo singular, no to mnie trafia!!! a
                  lekarza bym chętnie zmieniła, tylko mieszkam w takiej dziurze, że to jedyny
                  pediatra w promieniu 30 km, na szczęście pracuję na codzień z lekarzami, to się
                  konsultuję jak mnie coś niepokoi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka