Dodaj do ulubionych

PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha????

21.01.06, 10:19
Mój synek ma straszne gazy i straszne bóle brzucha. byliśmy z nim 2 dni temu u lekarza. Pani doktor
zaleciła Infacol. Podaję mu więc, ale zauważyłam, xe na ulotce jest napisane, xeby ni podawać poniżej
miesiąca.... co robić??? Kiedy to lekarstwo powinno zacząć działąć? Bo po całym wczorajszym dniu
podawania nie widzę poprawy. Owszem, gazy się wydostają, ale synek nadal strasznie się męczy...
Obserwuj wątek
    • izzunia1 Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 22.01.06, 04:43
      Czasem podaje sie Infacol takim malcom. A jak nie bedzie dzialal sprobuj
      Esputiconu albo np. wody koperkowej ( Gripe Water)- jest w aptekach. Mozesz tez
      sprobowac sama popijac herbatki ( z kopru albo anyzku)- przejda do mleka i tez
      pomoga. Zycze cierpliwosci- kazda kolka kiedys mija smile
      • cziks Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 23.01.06, 01:39
        ja zaczelam dawaj infacol mojej malej w 3 tygodniu i po tygodniu kolka zniknela
        na zawsze. przyznam ze po 24 godzinach objawy sie zmniejszyly. infacol powoduje
        laczenie sie babelkow powietrza w przewodzie pokarmowych, tworzy duze 'baki' i
        ulatwia ich puszczanie za przeproszeniem. troche rozwalnia kupki, ale naprawde
        zadzialal u Mojej coreczki. moj pediatra mowil ze to zalezy od dziecka i czasem
        infacol nie dziala wcale, czasem od razu - obserwuj malenstwo, masuj brzuszek
        delikatnie i moze chuchaj na niego cieplem swojego oddechu moze przyniesiesz
        ulge. pozdrawiam
        • ziuta74 Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 23.01.06, 13:06
          polecam viburcol - homeopatyczne czopki. mozna stosowac od 1 dnia.
          generalnie, trzeba probowac roznych sposobow bo nie wszystkie dzialaja na kazde
          dziecko
          aha, jeszcze tylko 2 - 2,5 miesiaca i zapomnisz o kolkachwink
          z.
    • maja2105 Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 24.01.06, 09:24
      Moja córka miała też przepisany infakol, okropna zawiesina.
      Z niemczech przywiozłam rewolucyjny Sab Simplem na kolki i bóle brzucha u
      niemowlaków. ( podobieństwo esputikonu, ale uważam, że nie ni ma tu żadnego
      porównania - Noc, a DZień). Mojej córci już te objawy minęły po półtora
      miesiącu i zostału mi jeczcze dwa opakowania . Jak chcesz mogę ci odsprzedać -
      data ważności 07/2008
      • maja2105 Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 24.01.06, 09:26
        w razie czego proszę pisać na adres;
        emidab@poczta.onet.pl
        bo na gazetowy nie zaglądam!!!
        • izaki Re: PILNE!!! Infacol dla 2 tyg. malucha???? 25.01.06, 13:05
          ja stosowalam Esputicon jak miala 2 tyg i po trzech dniach wszystko przeszlo,
          powodzenia smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka