Dodaj do ulubionych

krew w kupce?

02.04.06, 06:12
hej,

wczoraj wieczorem i dzis w nocy moja córa zrobiła kupke w ktorej bylo troche
sluzu z kropkami krwi. Kupka miala kolor żóły (taka jajecznica, sorki za
doslowność). wiecie moze jaka moze byc tego przyczyna?
Dodam, ze Mała ma 4 tygodnie, ja od początku karmię piersią, córa nie
gorączkuje, nie jest marudna, nie ma problemu z kupkami i bączkami.
Spotkałyście się z czymś takim?

dzieki za każde odpowiedzi,
Kasia
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: krew w kupce? 02.04.06, 07:48
      skonsultuj to z lekarzem, ale najczesciej to krew pochodzaca z twojej piersi
      dziecko napilo sie jej podczas karmienia (czasami pekaja tam naczynka i wtedy
      tak sie dzieje
      • alicez Re: krew w kupce? 02.04.06, 10:49
        ade1 nie ma możliwości żeby kobiecie leciała krew z piersi, no chyba zeby miała
        poranione brodawki, ale nawet wtedy krew jest trawiona przez malucha. Krew w
        kupce to bardzo często objaw alergii pokarmowej. Nalezy natychmiast
        skonsultować to z lekarzem.
    • zana1225 Re: krew w kupce? 02.04.06, 11:45
      Kasiu nie denerwuj się. Moja mała też miewała krew w kupce. Poszłam do lekarza
      ten zlecił badanie kału. Nic nie było. Zauważyłam,że ta krew pojawiała sie jak
      sie za dużo najadłam nabiału. Lekarz powiedział, że to mogło być jakieś
      uczulenie pokarmowe. Na jakiś czas odstawiłam nabiał a potem jadłam już z
      umiarem. Problemy ustały jak mała skończyła 3 miesiące. Proponuję żebyś poszła
      do lekarza i sie nie zamartwiała. Pozdrawiam
      • ade1 Re: krew w kupce? 02.04.06, 12:10
        ale oczywiscie ze moze krew leciec z piersi, ja przez 5 m-c odciagalam
        laktatorem mleko i kilka raz mi sie zdarzylo ze poleciala mi krew, tak samo
        dziecko moze mocniej cos pociagnac
        • asia_i_p Re: krew w kupce? 02.04.06, 22:04
          Ok, ade, tylko krew po przejściu przez żołądek jest czarna - wpływ kwasu
          żołądkowego. Czerwona krew pochodzi z dolnego odcinka układu pokarmowego -
          często z jelit przy uczuleniu.
    • tamara5 Re: krew w kupce? 02.04.06, 14:25
      Ade, Ty chyba sobie kpisz. Tyle, ze temat nie jest wesoły i na pewno mama się
      martwi. Podobnego nonsensu dawno nie słyszałam, nie wierzę, że takie brednie
      można wypisywać. Krew może i może lecieć z piersi, ale nie ma się to nijak do
      kupki. Nawet krew jest trawiona. Ostatecznie dziecko mlekiem "nie sra".

Możliwości są dwie, albo jest to objaw alergii pokarmowej, albo uszkodzona
      została śluzówka odbytnicy, jelit, aczkolwiek kupka rzadka, no, może coś
      śluzówkę podrażniło, może jakieś żylaki. Jeżeli to pęknięcie to powinno się
      powtórzyć jeszcze przez jakieś dwa dni, jeżeli będzie cały czas, to raczej
      alergia i możliwe, że trzeba będzie przejść na mieszanki bezmleczne. Maluchom
      zdarza się coś takiego, trzeba kontrolować sytuację. Zgłoś to lekarzowi.
      • ade1 Re: krew w kupce? 02.04.06, 20:33
        nie kpie, po tym jak mialam swoje problemy z piersiami taka informacje
        otrzymalalm od poloznej. opisalam ze moze byc to jeden z pwoodow, oczywiscie
        alergia tez- wiec najleppiej sprawdzic to u lekarza
    • asia710 Re: krew w kupce? 02.04.06, 18:39
      Hej Kasiuniaa, u nas tak bylo- krew i sluz, brr... na forum "karmienie piersia"
      pani Monika napisala mi ze jest to reakcja na cos co zjadlam i malenstwo tego
      nie tolerowalo; obserwowalam kupe i na szczescie wszystko szybko samo wrocilo
      do normy wiec nie bylismy z tym u lekarza,
      pozdrawiam

coeficiencenet.typepad.com/4foto/2006/02/sommeil.html
      www.narew.gmina.pl/galeria3.htm
      • jorn1 Re: krew w kupce? 02.04.06, 21:32
        Witam!
        Szczerze mowiac zupelnie nie rozumiem Waszego oburzenia wypowiedzia Ade. U nas
        problemy z krwia w kupce zaczely sie jak Maly mial ok. 3 miesiecy. Tez pierwsza
        sugestia lekarza bylo ze to moze byc krew z podraznionych brodawek ale u nas ta
        opcja odpadla bo nie mialam najmniejszych klopotow z piersiami. Rozwazal tez
        jakies drobne pekniecie odbytu ale nic takiego nie znalazl. Zaczelismy latac po
        lekarzach, kazdy mial jakas inna teorie,bylam przez jakis czas na diecie
        bezmlecznej, potem bezmiesnej i nic nie pomagalo. Trwalo to jakies 6 tygodni i
        w koncu madra pani doktor z rejonu zasugerowala ze to moze byc nietolerancja
        laktozy. Dla potwierdzenia wyslala nas do gastrologa. W miedzyczasie zrobilismy
        badania, posiew kalu, morfologia, wszystko bylo OK, wyszla tylko candida w
        kale, ktora przy okazji wyleczylismy. Gastrolog zaproponowal zeby sprobowac
        oprocz piersi raz dziennie podawac Bebilon niskolaktozowy. Przeszlo jak reka
        odjal. Potem pojawilo sie tylko raz, calkiem niedawno ( Maly ma 8,5 miesiaca )
        kiedy probowalismy zmienic mleko. Podalam inne i natychmiast to samo- krew i
        sluz. Teraz bedziemy probowac za jakies 3-4 miesiace, jest duza szansa ze
        kiedys z tego wyrosnie. Kaasiuniaa, nie martw sie, nasz gastrolog ( pracuje w
        Centrum Zdrowia Dziecka powiedzial ze naprawde bardzo bardzo rzadko krew w
        kupce u niemowlat ( oczywiscie nie lejaca sie krew tylko wlasnie takie kropki
        lub nitki ) swiadczy o jakiejs powaznej chorobie, zwykle jest to jednak objaw
        alergii, tylko czasami trudno jest ustalic na co.
        Pozdrawiam
        JJ
        • pimenta Re: krew w kupce? 02.04.06, 21:48
          my tez tak mialysmy...od ok 3 msc. zrobilysmy badania:posiew,antytripisine i co
          tam jeszcze i wszystko ok. a krewka jak sie pojawiala tak sie pojawia.
          poszlysmy do gastrologa ktory powiedzial ze wszystko ok mala rosnie jak grzybek
          po deszczu dobrze sie rozwija. powiedzial ze t cos tam w ukladzie pokarmowym co
          produkuje przeciwciala(dokladnie nie zrozuialam o co chodzi bo lekarz mowi po
          portugalsku)ale powiedzial ze mala z tego wyrosnie. jak narazie jest wszystko
          dobrze ale mimo to jak sie pojawia krew to ja sie denerwuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka