Dodaj do ulubionych

6 miesieczniak drgawki a szczepienie

06.04.06, 09:19
Troche sie przestraszyłam ,przewertowałam wyszukiwarke ale nadal niewiem synek
dziś w nocy podczas karmienia cycusiem na leżąco (na śpiąco) dostał drgawek
cały sie trzasł trwało to bardzo krótko pare sekund i teraz rano sytuacja sie
powtórzyła ,wątpie aby to z siusianiem miało coś wspólnego ale we wtorek był
szczepiony i czy to może mieć coś wspólnego?
A jeśli są to braki magnezu to czy pediatra ma zlecić badanie krwi??
Obserwuj wątek
    • hanya00 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 06.04.06, 22:12
      pewnie ze tzreba najpierw zbadac poziom.idz do lekarza nie czekaj za dlugo.byc
      moze on wysle cie do neurologa.
    • 731210k Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 07.04.06, 09:26
      Witam!
      Mogę Cię trochę uspokoić przytaczając przykład mojego synka,który obecnie ma
      prawie 6 lat i jest zdrowym i zdolnym przedszkolakiem.
      Synek gdy miał 4 miesiące dostał drgawek na spacerze w parku.Było to parę dni
      po szczepieniu.Oczywiście musiałam z nim pojechać do szpitala.Tam miał
      kompleksowe badania.Bardzo się tym przejęłam tym bardziej,że ataki mu się
      powtórzyły w szpitalu.Na badaniu już wydano wyrok: to pewnie padaczka.Na
      szczęście mam znajomego neurologa,który uspakajał,że to może reakcja
      poszczepienna.Poza tym takie drgawki zdarzają się gdy niemowlaczki nie mają
      jeszcze dobrze wykształconego układu nerwowego.Synek przez jakiś czas zażywał
      luminal.Przy infekcji zwiększałam dawkę.Po jakimś czasie neurolog podjął
      decyzję by odstawić już luminal i jest dobrze..
      • krasnoludekw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 07.04.06, 14:32
        Zadzwoniłam żeby sie zarejestrować do neurologa termin mi przydzielili na
        czerwiec ,kurde doła chapnełam drgawki sie nie powtórzyły ale za to wczorajszy
        wieczór też był dziwny.Pobudzony ale jakiś taki dziwny i nie mógł zasnąć tak jak
        to robi przy cycu i do 23 walczył w łóżku leżał i często rzucał głowa w lewo w
        prawo .Może ja już jakaś przewrażliwiona jestem.
        Od tygodnia wychodzą mu na dole dwie jedynki może to też ma związek
        • hanya00 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 07.04.06, 23:07
          tez moze byc zwiazek z zebami.ale idz do tego lekarza.a nie mozesz
          prywatnie,bedzie szybciej.i ty sie uspokoisz i w razie czego szybciej otzryma
          pomoc.bedzie ok,zobaczysz.bardzo duzo dzieci ma jakies dziwne drgawki
          niewyjasnione i nie musi to byc koniecznie padaczka.
        • monzaw.3 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 08.04.06, 14:11
          Moim zdaniem dobrze ze sie zarejestrowałas,tylko długo trzeba czekać.
          A może idz prywatnie.
    • magda-lis Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 08.04.06, 00:58
      Po pierwsze - zbadaj żeby się upewnić.
      Drgawki są wtedy kiedy dziecko traci przytomność. Czy byłaś w stanie to
      stwierdzić? Dzieci czasami zasypiając miewają coś w rodzaju dreszczy, podobnie
      kiedy się dobudzają.
      Zapytaj lekarza
      • hanya00 Re:magda-lis 08.04.06, 11:12
        mylisz sie co do utraty przytomnosci.moj maly ma padaczke i przytomnosci nie
        tracil.wiec zadnego zwiazku to nie ma
        • magda-lis Re:magda-lis 08.04.06, 13:52
          nie wiem czy sie myle. Jeśli już to nie ja tylko nasz pediatra. Sama tego nie
          wymyśliłam smile
          • hanya00 Re:magda-lis 09.04.06, 10:22
            mi tez tak pediatzry mowili i uspokajali.i jak sie okazuje malo wiedza o
            padaczkach.dopiero neurolog moze sprawdzic.i napewno nie musi to byc z utrata
            ptzryomnosci
    • krasnoludekw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 10.04.06, 21:22
      dzisiaj sie drgawki powtórzyły w tych samych okolicznościach czyli przy
      karmieniu rączki nózki trzęsły sie nie stracił przytomności trwało to troszke
      dłużej niż ostatnio ale pare sekund poczym zaczął strasznie płakać.
      • a76 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 10.04.06, 21:26
        Proponuję aby pojechała Pani do szpitala na izbę przyjęć, bo jeszcze
        troche "dobrych rad" i może być za późno.
    • hanya00 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 10.04.06, 21:53
      skontaktuj sie jak najszybciej z lekarzem
      • krasnoludekw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 08:13
        Ja wczoraj dzwoniłam do neurologa aby sie szybko prywatnie dostać ale niestety
        prywatnie też trzeba czekać i po świętach dopiero i powiesiłam sie na tel
        dzwoniąc do pediatry ale bez efektu kobieta nie odbiera tel ona już mi wcześniej
        podpadła .
        Też o szpitalu myślałam (kurde mówiąc najszczerzej to niewiem nawet do którego
        )Calutki dzień niuńka obserwowałam i jego zachowanie jest ok .Dzisiaj dzwonie do
        tej baby znowu bo wczoraj przestudiowałam wszystko co o drgawkach w necie jest i
        jestem na 100 proc pewna że to po szczepieniu na krztusiec.
        Mamy na nieszczęście kiepską pediatre ,usiłuje tą sytuacje zmienić ale naprawde
        niewiem na kogo.Dziękuje wam emamy
        • mami7 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 08:28
          Możesz pojechać na tzw. ostry dyżur pediatryczny.
          Masz malutkie dziecko i i masz prawo myśleć, że czkawka u niemowlaka może byc groźna wink

A poważnie, to skąd jesteś, że tak trudno znaleźć lekarza prywatnie.
          I jakie to było szczepienie?

• a76 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 09:55
          "dzwoniąc do pediatry ale bez efektu kobieta nie odbiera tel ona już mi wcześnie
          > j
          > podpadła "1. Lekarz nie ma obowiązku być 24 h/dobę być do dyspozycji
          pacjentów, od tego są ostre dyżury,
          2. Skoro masz taki stosunek do lekarzy i wiesz już wszystko na temat drgawek i
          sama postawiłaś już diagnozę to siedź w domu i nie zawracaj dupy ludziom na
          forum.
          • krasnoludekw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 11:23
            skąd tyle agresji? bez potrzeby niemarnuj swojego cennego czasu na takie posty
            Nie zawracam dupy!! a chciałam sobie poczytać o drgawkach bo lubie wiedzieć
            a76 nie postawiłam diagnozy .
            • imoenka Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 12:04
              wcale sie nie dziwie ze a76 sie zirytowala , niema na co czekac a ty przy
              komputerku, mam nadzieje ze u ciebie bedzie inaczej ale ja szybko nie wrocilam
              do domu z moja coreczka po pojechaniu na pogotowie a sytuacja byla identyczna.

Pozdrawiam imoenka
              • hanka17 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 18:02
                lepiej wezwać lekarza do domu, pojechałam z dzieckiem do szpitala a tam ono sie
                zaraziło od innego i dopiero sie pochorowało (oni kazde dziecko na dzień dobry
                dostaje antybiotyki obojętnie co by mu nie było) trochę czasu tam byłam to sie
                naoglądałam rzeczy o których sie fizjonomom nie śniło

innym razem moje dziecko leżało ciężko chore i dali do sali inne zdrowe dzieci
                (były mylnie skierowane do szpitala - lekarze szpitalni tak stwierdzili że nic
                mu nie jest że pediatra jakiś tłuczek i nieuk że rozpoznał u dziecka zdorwego
                zapalenie pępka - a dziecko było zdrowe- ale przez ten dzień gdy leżało z moim
                chorym dzieckiem w 1 sali - zaraziło się - a były to maluszki kilutygodniowe
                !!!! - kontaktowałam sie z matką gdyż bardzo to przeżywałam ( w odróżnieniu od
                lekarzy) że dzidziuś zaraził się (prawdopodobnie) od mojej córeczki Lekarze
                mieli to w dup.. !!!!)

Także proponuje wezwać lekarza do domu zamiast narażac takiego maluszka
                niepotrzbnie na szpital

a dodam że w tym samym czasie gdy byłam z córką w szpitalu - jedno dziecko też
                trafiło 2 dni po szczepieniu na naszą sale z czymś dziwnym (siniało,
                nieprzytomne, nieobecne - 6 tygodniowe) i pewnie też sie zaraziło od mojego
                (moje dziecko było bardzo ciężko chore) nie wiem co za debilni lekarze dawali te
                dzieci na 1-dną sale !!!! Inne sale były zajęte po znajomości wynajęte rodzicom
                do dyspozycji (HOTEL ????) (były tam łóżka dla rodziców do spania) i te zdrowe
                dzieci nie mogły przez to znaleźć sie na bezpiecznej sali - ja spałam przez 3
                tygodnie noc w noc na krześle drewnianym

nie znam losów 2giego dziecka - po 2 dniach poszło do domu, przez te 2 dni
                pobrało antybiotyków niepotrzebnie i tyle

także czasem lepiej zapłacić żeby lekarz przyjechał
    • madziulaw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 13:34
      Jeśli chodzi o diagnostyke drgawek to w Warszawioe najlepszy jest Instutu Matki
      I dziecka na Kasprzaka + CZD w Miedzylesiu.
      Skąd jesteś?

Ja tez pojechałabym do szpitala.Nie wytrzymałabym w domu z taką świadomością
      • hanya00 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 11.04.06, 13:44
        powiem tak.gdy moj maly mial drgawki a lekarze bagatelizowali to pojechalam do
        gdanska a mieszkam za koszalinem.i tam pomogli.
    • krasnoludekw Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 21.04.06, 08:28
      Po wizycie u neurologa jestem uspokojona to były mioklonie przysenne ,drżenie
      które sie pojawia na granicy jawy i snu .Wszystko jest dobrze.
      • jovita9 Re: 6 miesieczniak drgawki a szczepienie 08.05.06, 16:21
        Cieszę się, zę to nic poważnego, ale interesuje mnie jeszcze jedno, co z tym
        przekładaniem głowy na prawo i lewo? Mój synek też tak robi jak usypia, wygląda
        to tak jakby się bujał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka